Trnovo: Napad na posmatrača izbora

Iako u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajeva tvrde da su izbori protekli bez problema i da nije bilo incidenata na terenu nije sve bilo tako sjajno.

Republika Srpska 14.10.2014 | 15:48
Trnovo: Napad na posmatrača izbora

U Trnovu se desio verbalni i fizički napad na akreditovanog posmatrača Saveza za promjene. Akreditovani posmatrač Saveza za promjene,demobilisani borac 1.kategorije i predsjednik Udruženja penzionera u Trnovu, 66-ogodišnji Špiro Simanić napadnut je u izbornoj noći od strane StefanaIvanovića, aktiviste SNSD-a.

Simanić je 13.oktobra, nepun sat iza ponoći sa biračkog mjesta u osnovnoj školi u Trnovu krenuo do stranačkih prostorija udaljenih 100 metara i na ulici se sreo sa skoro tri puta mlađim Ivanovićem.

,,Prišao mi je,opsovao majku i rekao šta je pederu mislio su da će te dobiti izbore. Nakon toga me je udario glavom u čelo'', kaže Simović i dodaje da je on pokušao pobjeći jer mu nije bilo do toga da se, sa ugrađena tri bajpasa na srcu, tuče sa skoro tri puta mlađim čovjekom.

Ivanović je nastavio udarati Simanića nogama ali je ovaj uspio pobjeći u stranačke prostorije i pozvati policiju. Policija je na ostrašćenog Ivanovića poslala specijalnu jedincu i privela ga u Stanicu policije u Trnovu.

,,Došao sam da dam izjavu, a on me je i u policiji napao.Ponovo je psovao i rekao mi je da me čekaju još od prošlih izbora'', ističe napadnuti Simović koji ima i medicinsku dokumentaciju o povredama koje mu je nanio Ivanović. Na naše pitanje da li je u momentu napada na njega u blizini bilo policije Simanić odgovara-

,,Nikoga nije bilo, a tu je morao biti policijac da obezbjeđuje biračko mjesto.Taj policajac ili nije bio na radnom mjestu ili nije htio da mi pomogne jer je nemoguće da nije čuo kako ja vrištim i dozivam u pomoć.Šta se desilo pitajte komandira Stanice policije ili ministra.Oni su odgovorni za ponašanje pripadnika policije i trebalo bi da štite sve građane bez obzira na stranačku pripadnost''.

Napad na Simanića nije jedini incident koji se na dan izbora desio u Trnovu, tvrde u SDS-u.Ističu da je Opštinska izborna komisija u više navrata bukvalno rastjerivala aktiviste i funkcionere SNSD-a sa biračkih mjesta jer su,suprotno  Izbornom zakonu, biračima sugerisali za koga će glasati pa čak i prijetili.

,,Stefan Ivanović, aktivista SNSD-a i sestrić bivšeg načelnika opštine i predsednika Opštinskog odbora SNSD,koji je napao našeg posmatrača Špiru Simanića, prije toga upao je u stranačke prostorije i napao naše aktiviste koji su se tu zatekli'', kaže predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Trnovo Nemanja Lučić.

Ni nakon izborne pobjede u Trnovu aktivisti SNSD-a se ne smiruju.Prošlu noć su vožnjom kroz Trnovo i sela u kojima nisu dobili podršku,pucajući iz vatrenog oružja,u najmanju ruku narušavali javni red i mir.

,,Apelujem na predstavnike SNSD-a i molim ih da smire strasti. Jesu pobijedili u Trnovu,ali sinoćnja proslava, vožnja automobilima u koloni kroz sela u kojima nisu dobili podršku,pucanje iz oružja ljudima ispred kuća, mogla je završiti tragično'', ističe načelnik opštine Trnovo Nenad Mišović i dodaje da je to način i na koji SNSD nastavlja da zastrašuje narod.

Načelnik opštine Trnovo apeluje na policiju i MUP Republike Srpske da zaštite sve građane Trnova bez obzira na stranačku pripadnost.

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Pakistan

14.10.2014 15:15

Jos malo kao u Pakistanu. Imaju ljudi podrsku u drzavnim strukturama pa mogu da rade sta zele, al' nece dokle hoce!

ODGOVORITE
Name

Komšija

14.10.2014 18:18

Nije ovo prvi incident koji je izazvao ovaj nevaspitani balavac, ali je po brutalnosti najveći.

ODGOVORITE
Name

Goran Milojevic

14.10.2014 19:03

srpska posla...

ODGOVORITE
Name

Nikola

14.10.2014 21:00

Ni pola od ovoga nije istina.Cisto preuvelicavanje. Ali ko gubi ima pravo da se ljuti :)

ODGOVORITE
Name

Građanin Trnova

15.10.2014 08:46

Moj Nenade, i tebi je još malo dosao kraj i tvojoj vladavini. Ti nisi načelnik svih građana, nego samo svojih simpatizere, što je neprihvatljivo!! Pokazao si svoje pravo lice. Kolona SNSD-a za slavvlje pobjede je bila pristojna i prošla je u najboljem redu. Nemoj da dajete lažne informacije moj Načelniče, a nismo bolje ni navikli od tebe!!

ODGOVORITE
Name

Zivijo Predsjednik!!

15.10.2014 08:51

Nismo znali da je vatromet vatreno oruzje hahaha A da se razumijemo, dobili smo absolutno podrsku u svim mjestima tako da je ova izjava smijesna

ODGOVORITE
Name

ILIJA

15.10.2014 09:37

Poslije velike posleratne tragedije,ovako malo mjesto je dozivjelo da jedan balavac,a uz to i clan SNSD-a,brutalno napadne na čovjeka koji mu moze deda bit!! Bruka i sramota! Stidite se vladavino Milorada Dodika,eto kakava vam je čast!!!!

ODGOVORITE
Name

Mitar

15.10.2014 09:39

Neka policija malo obiđe selo Tošiće i pita ljude šta su primjetili ako od vatrometa mogu ostati čaure onda Ok. :)

ODGOVORITE
Name

Ma daj nenade

15.10.2014 11:35

Jel ovo zajebancija neka,čovjeka ste auto zagradili,i kada vas je molio,ponavljam molio da da neko izađe i odblokira isto auto vi ste uradili šta???Ništa i sada ste svi na njega navali.A zna se dobro kako su Ovi za promjene slavili na lokalnim izborima pobjedu,i bolje im je da šute.

ODGOVORITE
Name

Ana

15.10.2014 13:48

Mnogo jak ovaj decko napao penzionera,,, zao mi je samo sto nije pomenuto da je decko u bliskom srodstvu sa celnicima SNSD-a i da pomenuti ne biraju sredstva da dodju interesa treba ujak opet da zasedne u fotelju i filuje familiju opstinskim parama posto mladi delikvent nije naucio nista da radi ...

ODGOVORITE
Name

Trnovljak

15.10.2014 21:48

Narode moj mi živimo u jednom mjestu treba da svi budemo kao braća da bi uopšte krenuli negdje naprijed. A što se tiče situacija u Trnovu ona je katastrofalna svi oni koji su malo dograbili vlasti su se obogatili na našim leđima kupujući stanove vile itd. Po drugim mjestima i otišli iz Trnova. Nas ovo šaka jada što je ostalo treba da se poubijao i da brate niko nikome ne zavidi i ne smeta ni na čemu pa i ako kod nas neko dobro nešto uradi mi to gledamo da okrenemo naopako. Uzdaj te se u pamet pa da napravimo od ovog mjesta ugodno mjesto za život gdje nas neće interesovati ni ko je načelnik ili predsednik da živimo od svog rada i da nam bude bolje.

ODGOVORITE
Name

Stjepan

16.10.2014 13:06

Izgleda da je gospodi iz SNSD-a malo krivičnih prijava, pa hoće još. Stefan je krenuo stopama dragog ujaka propalog kockara i načelnika u pokušaju Gorana Vujičića Ćela! Njihov uobičajeni način ponašanja se svodi na bahatost i bezobrazluk!!!!!

ODGOVORITE
Name

Ja

17.10.2014 14:28

Potpisite se imenom I prezimenom kada pisete ovakve komentare.

ODGOVORITE