Више од 8.000 грађана без личне карте

Закључно са септембром, укупно 8.213 грађана Брчко дистрикта није поднијело захтјеве за нове личне карте, иако су им оне које посједују већ истекле, саопштено је данас из Јавног регистра у Брчком, који се позвао на податке Агенције за идентификациона документа БиХ.

Република Српска 14.10.2014 | 12:58
Више од 8.000 грађана без личне карте

Од тог броја, код 3.122 грађана личне карте су истекле прије 2014. године. "Одјељење за јавни регистар Владе Брчко дистрикта позива грађане којима је истекло важење личне карте да поднесу захтјев за издавање нове личне карте", наводи се у саопштењу.

Истовремено се подсјећа да је, према Закону о личној карти држављана БиХ, ималац личне карте дужан да поднесе захтјев за замјену најкасније 15 дана прије истека важења постојеће, односно у року од 60 дана, ако је дошло до промјене података наведених у личној карти.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Абцда

14.10.2014 13:44

Нека плати це Бакир, Милорад, Драган и остали вјерним гласацима нове лицне карте.. Хоце, али мало сутра. Повецат це цијене за лицне.. Хвала вам (глупи) гласаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон и правда

18.10.2014 05:28

А шта каже закон, шта је држава дужна да обезбеди своме држављанину који се можда храни из контејнера и народне кухиње? Закони изгледа постоје само за државу. Пита ли се "закон" имају ли грађани паре за замену докумената. Гледам у Бијељини, полицајац у центру зауставио сиротог, необријаног и недовољно за децембар месец обученог човека. Који је гурао, понављам, гурао потпуно зарђали бицикл и записао га јер није имао светлећи прслук а бицикл није имао "мачије очи" то јест није био исправан. Док су око њега по ивичњаку "висила" теренска и скупа возила, на које се није обазирао.

ОДГОВОРИТЕ