Više od 8.000 građana bez lične karte

Zaključno sa septembrom, ukupno 8.213 građana Brčko distrikta nije podnijelo zahtjeve za nove lične karte, iako su im one koje posjeduju već istekle, saopšteno je danas iz Javnog registra u Brčkom, koji se pozvao na podatke Agencije za identifikaciona dokumenta BiH.

Republika Srpska 14.10.2014 | 12:58
Više od 8.000 građana bez lične karte

Od tog broja, kod 3.122 građana lične karte su istekle prije 2014. godine. "Odjeljenje za javni registar Vlade Brčko distrikta poziva građane kojima je isteklo važenje lične karte da podnesu zahtjev za izdavanje nove lične karte", navodi se u saopštenju.

Istovremeno se podsjeća da je, prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, imalac lične karte dužan da podnese zahtjev za zamjenu najkasnije 15 dana prije isteka važenja postojeće, odnosno u roku od 60 dana, ako je došlo do promjene podataka navedenih u ličnoj karti.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Abcda

14.10.2014 13:44

Neka plati ce Bakir, Milorad, Dragan i ostali vjernim glasacima nove licne karte.. Hoce, ali malo sutra. Povecat ce cijene za licne.. Hvala vam (glupi) glasaci

ODGOVORITE
Name

Zakon i pravda

18.10.2014 05:28

A šta kaže zakon, šta je država dužna da obezbedi svome državljaninu koji se možda hrani iz kontejnera i narodne kuhinje? Zakoni izgleda postoje samo za državu. Pita li se "zakon" imaju li građani pare za zamenu dokumenata. Gledam u Bijeljini, policajac u centru zaustavio sirotog, neobrijanog i nedovoljno za decembar mesec obučenog čoveka. Koji je gurao, ponavljam, gurao potpuno zarđali bicikl i zapisao ga jer nije imao svetleći prsluk a bicikl nije imao "mačije oči" to jest nije bio ispravan. Dok su oko njega po ivičnjaku "visila" terenska i skupa vozila, na koje se nije obazirao.

ODGOVORITE