Помоћ УН-а реформама у Србији

Београд би на пролеће идуће године, са представницима Агенције Уједињених нација за развој, требало да започне реализацију пројеката који би били у функцији унапређења живота грађана, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, после сусрета са координатором светске организације у Србији Иреном Војачковом – Солорано.

Србија 14.10.2014 | 07:10
Помоћ УН-а реформама у Србији

Она је навела да је императив Уједињених нација да постави и јасно дефинише реалне задатке, које ће реализовати заједно са извршном влашћу Србије.

Подсећајући да су Уједињене нације – слањем неопходних средстава, помогле Србији током поплава, шеф дипломатије Ивица Дачић констатовао је да агенције светске организације могу да имају значајну улогу и у развојним пројектима државе. Прецизирао је, у том смислу, да ће на пролеће бити потписан нови уговор о помоћи који ће обухватати широк спектар области – од људских права, па до реформе јавне управе.  

Координатор Уједињених нација у Србији Ирена Војачкова – Солорано очекује да ће извршна власт заједно са системом светске организације грађанима осигурати подршку у сферама економског и друштвеног развоја, али и другим областима.

„Наш императив јесте да поставимо и јасно дефинишемо реалне задатке, а успех ће зависити од тога хоћемо ли успети да их остваримо. Надамо се да ћемо у наредних 5 година бити у могућности да унапредимо квалитет живота свих градјана“, рекла је Ирена Војачкова – Солорано.

За реализацију планираних пројеката потребна је према речима Војачкове сарадња на глобалном нивоу која укључује и комуникацију са Европском унијом.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СС

14.10.2014 11:12

Овог Дачића под хитно научити како пристојно да позира када се јавно фотографише са иностраним и домаћим званичницима.

ОДГОВОРИТЕ