Pomoć UN-a reformama u Srbiji

Beograd bi na proleće iduće godine, sa predstavnicima Agencije Ujedinjenih nacija za razvoj, trebalo da započne realizaciju projekata koji bi bili u funkciji unapređenja života građana, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, posle susreta sa koordinatorom svetske organizacije u Srbiji Irenom Vojačkovom – Solorano.

Srbija 14.10.2014 | 07:10
Pomoć UN-a reformama u Srbiji

Ona je navela da je imperativ Ujedinjenih nacija da postavi i jasno definiše realne zadatke, koje će realizovati zajedno sa izvršnom vlašću Srbije.

Podsećajući da su Ujedinjene nacije – slanjem neophodnih sredstava, pomogle Srbiji tokom poplava, šef diplomatije Ivica Dačić konstatovao je da agencije svetske organizacije mogu da imaju značajnu ulogu i u razvojnim projektima države. Precizirao je, u tom smislu, da će na proleće biti potpisan novi ugovor o pomoći koji će obuhvatati širok spektar oblasti – od ljudskih prava, pa do reforme javne uprave.  

Koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji Irena Vojačkova – Solorano očekuje da će izvršna vlast zajedno sa sistemom svetske organizacije građanima osigurati podršku u sferama ekonomskog i društvenog razvoja, ali i drugim oblastima.

„Naš imperativ jeste da postavimo i jasno definišemo realne zadatke, a uspeh će zavisiti od toga hoćemo li uspeti da ih ostvarimo. Nadamo se da ćemo u narednih 5 godina biti u mogućnosti da unapredimo kvalitet života svih gradjana“, rekla je Irena Vojačkova – Solorano.

Za realizaciju planiranih projekata potrebna je prema rečima Vojačkove saradnja na globalnom nivou koja uključuje i komunikaciju sa Evropskom unijom.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

СС

14.10.2014 11:12

Овог Дачића под хитно научити како пристојно да позира када се јавно фотографише са иностраним и домаћим званичницима.

ODGOVORITE