Нови графити ИСИС на капији Дечана

На капији манастира Високи Дечени јутрос су се појавили нови графити ИСИС - "Исламска држава Ирака и Сирије" и АКСХ "Албанска национална армија", саопштио је игуман манастира Сава Јањић.

Србија 13.10.2014 | 15:51
Нови графити ИСИС на капији Дечана

"Јутрос смо приметили још један ИСИС натпис на манастирској капији много ближе цркви. Срамота", написао је Јањић на свом Твитер налогу и поставио фотографију на којој се види графит исписан црвеном бојом - ИСИС и АКСХ.На помоћним објектима у манастирском имању у Високим Дечанима јуче су исписани графити "ИСИС - Исламска држава Ирака и Сирије", Калифат долази, Ослободилачка војска Косова /УЧК/ и Албанска национална армија /АКСХ/.Најближи графити су на баштенској кућици, која се налази на око 300 метара од манастирске цркве, док су остали исписани по објектима у кругу од око 500 метара.

Јањић је синоћ рекао да су монаси забринути и шокирани због пријетећих графита на објектима у манастирском имању и да очекују још интензивније мјере безбједности Кфора и косовске полиције.

"Појава исламистичких графита и довођење у везу са УЧК, натписи који изгледају као покушај писања на арапском језику на простору на којем свакодневно радимо, показују да људи таквих намера могу да уђу на манастирско имање", рекао је Јањић.

Коментари / 0

Оставите коментар