Оптужница за случај "Огњановић"?

Истрага је завршена и Тужилаштво спрема оптужницу у вези са трошењем новца који је био прикупљен за лечење мале Тијане Огњановић, пише данашњи Информер.

Србија 13.10.2014 | 10:15
Оптужница за случај "Огњановић"?

Према наводима тог листа, под истрагом су сви који су имали везе са милионима прикупљеним за лечење Тијане Огњановић, а по налогу тужилаштва саслушано је око 35 политичара, банкара, лекара, функционера МУП и трговаца, који су на било који начин имали везе с породицом Огњановић и акцијом у којој је укупно прикупљено око 2,6 милиона евра.

Информер пише да су, поред осталих, саслушани и бивша министарка здравља Славица Ðукић Дејановић и бивши државни секретар МУП Вања Вукић.

Ðукић Дејановић је рекла листу да не може да говори о истрази, али да се само једном састала са Тијаниним родитељима.

Министарство здравља није имало никакав утицај на акцију прикупљања и дистрибуције новца за лечење покојне девојчице. После њене смрти Огњановићи су дошли и предложили да новац поклоне Институту за мајку и дете. Једино што сам сугерисала било је да Институт с њима склопи уговор и да све буде строго у складу са законом, рекла је она.

Вукић је потврди да је саслушан, али да о томе не може да прича. Позван сам на разговор као бивши функционер МУП. За све што је потребно стојим држави на располагању и даље, како би се коначно утврдила потпуна истина, рекао је Вукић.

Коментари / 0

Оставите коментар