Optužnica za slučaj "Ognjanović"?

Istraga je završena i Tužilaštvo sprema optužnicu u vezi sa trošenjem novca koji je bio prikupljen za lečenje male Tijane Ognjanović, piše današnji Informer.

Srbija 13.10.2014 | 10:15
Optužnica za slučaj "Ognjanović"?

Prema navodima tog lista, pod istragom su svi koji su imali veze sa milionima prikupljenim za lečenje Tijane Ognjanović, a po nalogu tužilaštva saslušano je oko 35 političara, bankara, lekara, funkcionera MUP i trgovaca, koji su na bilo koji način imali veze s porodicom Ognjanović i akcijom u kojoj je ukupno prikupljeno oko 2,6 miliona evra.

Informer piše da su, pored ostalih, saslušani i bivša ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović i bivši državni sekretar MUP Vanja Vukić.

Ðukić Dejanović je rekla listu da ne može da govori o istrazi, ali da se samo jednom sastala sa Tijaninim roditeljima.

Ministarstvo zdravlja nije imalo nikakav uticaj na akciju prikupljanja i distribucije novca za lečenje pokojne devojčice. Posle njene smrti Ognjanovići su došli i predložili da novac poklone Institutu za majku i dete. Jedino što sam sugerisala bilo je da Institut s njima sklopi ugovor i da sve bude strogo u skladu sa zakonom, rekla je ona.

Vukić je potvrdi da je saslušan, ali da o tome ne može da priča. Pozvan sam na razgovor kao bivši funkcioner MUP. Za sve što je potrebno stojim državi na raspolaganju i dalje, kako bi se konačno utvrdila potpuna istina, rekao je Vukić.

Komentari / 0

Ostavite komentar