Елитна полицијска јединица на провјери

Против више од 100 припадника Жандармерије подношене су кривичне пријаве, утврђено је безбедносном провером скоро свих 2.000 припадника ове елитне полицијске јединице.

Србија 13.10.2014 | 05:56
Елитна полицијска јединица на провјери

Половина жандарма који имају кривични досије, према проверама МУП, нису окарактерисани као "озбиљан безбедносни проблем", јер је реч о особама против којих су пријаве подношене због саобраћаја, наводи лист.

Друга половина жандарма је, међутим, окарактерисана као проблематична. Постоје и они, кажу у МУП, који немају кривични досије, који су по закону чисти, али који су, као инцидентне особе са сумњивим конкатима, чак већи потенцијални безбедносни ризик.

Пописани су сви у Жандармерији који имају проблематичну биографију. Биће урађена нова систематизација радних места и строго одређена њихова задужења, кажу у врху МУП, преноси лист.

На овај начин надлежни ће покушати да уреде стање у најбројнијој специјалној јединици МУП-а, коју већ неколико година потресају афере, скандали, кривична дела, смене...Скоро сви везани су за нишки одред, чији припадници стоје и иза последњег инцидента - пребијања брата премијера Александра Вучића.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар