Elitna policijska jedinica na provjeri

Protiv više od 100 pripadnika Žandarmerije podnošene su krivične prijave, utvrđeno je bezbednosnom proverom skoro svih 2.000 pripadnika ove elitne policijske jedinice.

Srbija 13.10.2014 | 05:56
Elitna policijska jedinica na provjeri

Polovina žandarma koji imaju krivični dosije, prema proverama MUP, nisu okarakterisani kao "ozbiljan bezbednosni problem", jer je reč o osobama protiv kojih su prijave podnošene zbog saobraćaja, navodi list.

Druga polovina žandarma je, međutim, okarakterisana kao problematična. Postoje i oni, kažu u MUP, koji nemaju krivični dosije, koji su po zakonu čisti, ali koji su, kao incidentne osobe sa sumnjivim konkatima, čak veći potencijalni bezbednosni rizik.

Popisani su svi u Žandarmeriji koji imaju problematičnu biografiju. Biće urađena nova sistematizacija radnih mesta i strogo određena njihova zaduženja, kažu u vrhu MUP, prenosi list.

Na ovaj način nadležni će pokušati da urede stanje u najbrojnijoj specijalnoj jedinici MUP-a, koju već nekoliko godina potresaju afere, skandali, krivična dela, smene...Skoro svi vezani su za niški odred, čiji pripadnici stoje i iza poslednjeg incidenta - prebijanja brata premijera Aleksandra Vučića.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar