Изетбеговић прогласио побједу

Кандидат СДА за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа Бакир Изетбеговић прогласио је на конференцији за новинаре побједу након пребројаних 75 одсто гласова.

Босна и Херцеговина 13.10.2014 | 01:02
Изетбеговић прогласио побједу

"Захвалио бих свим активистима СДА и медијима који су коректно извештавали. Избори су били проведени у фер и демократској атмосфери", рекао је Изетбеговић.

Он је напоменуо да СДА има веома поуздан систем праћења и ажурирања података на основу којег је изнио податке.

"На основу 75 одсто пребројаних, односно три четвртине пребројаних гласова оних који су изашли на изборе, водим за бошњачког члана Председништва БиХ са 225.000 гласова", рекао је Изетбеговић.

Он је напоменуо да наредни кандидат има 55.000 гласова мање, те да је тренд да се разлика повећава, што му омогућава да прогласи побједу.

Говорећи о осталим нивоима избора, Изетбеговић је рекао да су након 25 одсто пребројаних гласова слични трендови.

"СДА у овом часу има 34 одсто и сигурно је дупло јача од наредне странке по броју гласова. Може се рећи да ће на нивоу БиХ и Федерације БиХ СДА бити водећа снага и темељ свих будућих коалиција и процеса", додао је Изетбеговић.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

тефо

12.10.2014 23:21

Опет рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко сто вас гледа

12.10.2014 23:36

Господин Изетбеговиц мора побједити , У БиХ су огромна села са велком популациом становниста. То јест отац (бабо) први стане у колону и казе.Идемо дјецо ко не гласа за Бакира нек се не враца куци . То се зове права демокрација.У јединству је снага. Дотакли смо дно овог пута сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудак

13.10.2014 05:42

Браво младзи Изy незнам на који нацин си успио? Знам сигурно да на фине оци ниси само будале могу теби дати глас. А сто се Тице рата мозе али овај пут у сведској на првој линији. Ево му Ка... висе. До ста је лази крадзе И отимацине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

13.10.2014 16:35

Сада мора да набави јос конетењера за народ. Свака теби цаст има јос оваца сто гласају за тебе, њима је добро зато су и гласали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

став

13.10.2014 20:53

Да су ДФ и СББ изасли са Суљагицем као једним кандидатом Бакир би попусио,са Радонцицем мало тезе.Додусе збир гласова ове двојице је веци од броја гласова које је добио Бакир,али не знаци да би само један од њих добио толико.Али прије би то могао постици Суљагиц него Радонциц.

ОДГОВОРИТЕ