Izetbegović proglasio pobjedu

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović proglasio je na konferenciji za novinare pobjedu nakon prebrojanih 75 odsto glasova.

Bosna i Hercegovina 13.10.2014 | 01:02
Izetbegović proglasio pobjedu

"Zahvalio bih svim aktivistima SDA i medijima koji su korektno izveštavali. Izbori su bili provedeni u fer i demokratskoj atmosferi", rekao je Izetbegović.

On je napomenuo da SDA ima veoma pouzdan sistem praćenja i ažuriranja podataka na osnovu kojeg je iznio podatke.

"Na osnovu 75 odsto prebrojanih, odnosno tri četvrtine prebrojanih glasova onih koji su izašli na izbore, vodim za bošnjačkog člana Predsedništva BiH sa 225.000 glasova", rekao je Izetbegović.

On je napomenuo da naredni kandidat ima 55.000 glasova manje, te da je trend da se razlika povećava, što mu omogućava da proglasi pobjedu.

Govoreći o ostalim nivoima izbora, Izetbegović je rekao da su nakon 25 odsto prebrojanih glasova slični trendovi.

"SDA u ovom času ima 34 odsto i sigurno je duplo jača od naredne stranke po broju glasova. Može se reći da će na nivou BiH i Federacije BiH SDA biti vodeća snaga i temelj svih budućih koalicija i procesa", dodao je Izetbegović.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

tefo

12.10.2014 23:21

Opet rat.

ODGOVORITE
Name

Neko sto vas gleda

12.10.2014 23:36

Gospodin Izetbegovic mora pobjediti , U BiH su ogromna sela sa velkom populaciom stanovnista. To jest otac (babo) prvi stane u kolonu i kaze.Idemo djeco ko ne glasa za Bakira nek se ne vraca kuci . To se zove prava demokracija.U jedinstvu je snaga. Dotakli smo dno ovog puta sigurno.

ODGOVORITE
Name

ludak

13.10.2014 05:42

Bravo mladzi Izy neznam na koji nacin si uspio? Znam sigurno da na fine oci nisi samo budale mogu tebi dati glas. A sto se Tice rata moze ali ovaj put u svedskoj na prvoj liniji. Evo mu Ka... vise. Do sta je lazi kradze I otimacine.

ODGOVORITE
Name

bosna

13.10.2014 16:35

Sada mora da nabavi jos konetenjera za narod. Svaka tebi cast ima jos ovaca sto glasaju za tebe, njima je dobro zato su i glasali.

ODGOVORITE
Name

stav

13.10.2014 20:53

Da su DF i SBB izasli sa Suljagicem kao jednim kandidatom Bakir bi popusio,sa Radoncicem malo teze.Doduse zbir glasova ove dvojice je veci od broja glasova koje je dobio Bakir,ali ne znaci da bi samo jedan od njih dobio toliko.Ali prije bi to mogao postici Suljagic nego Radoncic.

ODGOVORITE