Два фотографисања листића у Бањалуци

На бирачким мјестима у Бањалуци забиљежена су два фотографисања гласачких листића, због чега је привремено прекидано гласање, речено је Срни у Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Република Српска 12.10.2014 | 18:00
Два фотографисања листића у Бањалуци

Полицијској станици Лазарево у 14.00 часова пријављено је да је на бирачком мјесту Раковачке баре непознато женско лице фотографисало изборни листић, због чега је дошло до прекида гласања од 20 минута, а до доласка полицијске патроле лице је удаљено са бирачког мјеста и гласање је настављено.

Полицијској станици Обилићево у 14.55 часова пријављено је да је у Основној школи "Бранко Радичевић" женско лице фотографисало листић, након чега га је предсједник бирачког одбора поништио.

Након тога на лице мјеста дошао је њен супруг, гдје је дошло до препирке са предсједником бирачког одбора, а потом и физичког контакта без наношења тјелесних повреда.

Полицијски службеници поступили су по пријави.

У 13.00 часова Полицијској станици Лазарево пријављено је да је на бирачко мјесто у Основној школи "Иван Горан Ковачић" дошло непознато мушко лице које носи мајицу с натписом странке СНСД, а полиција је утврдила да је ријеч о душевно болесном лицу које је удаљено с лица мјеста.

Пријављени догађај нема елемената кривичног дјела нити прекршаја, саопштено је из МУП-а.

МУП је о овим догађајима обавијестио Централну изборну комисију БиХ.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тито

12.10.2014 16:39

Па ста ако је фотографисала. Урадио сам то доста пута, као и данас, и не видим ко ми мозе забранит. Фотографисо сам свој избор а не од неког другог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докази

12.10.2014 17:20

То је само сто су ухватили,а оне сто нису ? А мора се доњети доказ газди за кога си гласао,а ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вулекс

12.10.2014 17:25

"на бирачко мјесто у Основној школи "Иван Горан Ковачић" дошло непознато мушко лице које носи мајицу с натписом странке СНСД, а полиција је утврдила да је ријеч о душевно болесном лицу" хахаха, ово је прејако :Д :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

12.10.2014 18:19

У Лактасима сви снсд-овци су морали да фотографису листиц, инаце неморас у понедељак на посао. Зар је другације у другим опстинама... хмм, сумњам...

ОДГОВОРИТЕ