Dva fotografisanja listića u Banjaluci

Na biračkim mjestima u Banjaluci zabilježena su dva fotografisanja glasačkih listića, zbog čega je privremeno prekidano glasanje, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Republika Srpska 12.10.2014 | 18:00
Dva fotografisanja listića u Banjaluci

Policijskoj stanici Lazarevo u 14.00 časova prijavljeno je da je na biračkom mjestu Rakovačke bare nepoznato žensko lice fotografisalo izborni listić, zbog čega je došlo do prekida glasanja od 20 minuta, a do dolaska policijske patrole lice je udaljeno sa biračkog mjesta i glasanje je nastavljeno.

Policijskoj stanici Obilićevo u 14.55 časova prijavljeno je da je u Osnovnoj školi "Branko Radičević" žensko lice fotografisalo listić, nakon čega ga je predsjednik biračkog odbora poništio.

Nakon toga na lice mjesta došao je njen suprug, gdje je došlo do prepirke sa predsjednikom biračkog odbora, a potom i fizičkog kontakta bez nanošenja tjelesnih povreda.

Policijski službenici postupili su po prijavi.

U 13.00 časova Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno je da je na biračko mjesto u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" došlo nepoznato muško lice koje nosi majicu s natpisom stranke SNSD, a policija je utvrdila da je riječ o duševno bolesnom licu koje je udaljeno s lica mjesta.

Prijavljeni događaj nema elemenata krivičnog djela niti prekršaja, saopšteno je iz MUP-a.

MUP je o ovim događajima obavijestio Centralnu izbornu komisiju BiH.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Tito

12.10.2014 16:39

Pa sta ako je fotografisala. Uradio sam to dosta puta, kao i danas, i ne vidim ko mi moze zabranit. Fotografiso sam svoj izbor a ne od nekog drugog.

ODGOVORITE
Name

Dokazi

12.10.2014 17:20

To je samo sto su uhvatili,a one sto nisu ? A mora se donjeti dokaz gazdi za koga si glasao,a ?

ODGOVORITE
Name

Vuleks

12.10.2014 17:25

"na biračko mjesto u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" došlo nepoznato muško lice koje nosi majicu s natpisom stranke SNSD, a policija je utvrdila da je riječ o duševno bolesnom licu" hahaha, ovo je prejako :D :D

ODGOVORITE
Name

Ja

12.10.2014 18:19

U Laktasima svi snsd-ovci su morali da fotografisu listic, inace nemoras u ponedeljak na posao. Zar je drugacije u drugim opstinama... hmm, sumnjam...

ODGOVORITE