"Гардисте није убила трећа особа"

Бивши истражни судија Вук Туфегџић, који је радио на случају гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића, тврди да војнике није убила трећа особа.

Србија 12.10.2014 | 10:50
"Гардисте није убила трећа особа"

Туфегџић је за данашње "Новости" рекао да зна шта се десило у "Карашу" и да је његово мишљење и данас, после 10 година, непромењено, односно да војнике није убила трећа особа, него да је један војник убио другога и затим извршио самоубиство.

Све што се последњих дана говори о наводним злоупотребама надлежне Комисије и органа који су учествовали у истрази око погибије гардиста су неистина и подметања, рекао је Туфегџић.

"Не желим да штитим било кога или поступам по било чијем притиску, већ је то једина истина, свидело се то некоме или не. Наравно, ако држава намерава да од ове несреће направи убиство, то ће и учинити. Са тим ја немам проблем, јер знам шта се у објекту 'Караш' десило", истакао је Туфегџић.

Он поставља питање како је могуће да неко тврди да је војнике убила трећа особа, а да при том не страда још неко, ако се зна да Јаковљевић и Миловановић нису били сами те ноћи на стражи.

"Нико није дао одговор на питање како је могуће да неко убије једног, а затим у животу још два сата држи другог војника", рекао је Туфегџић, који 23. октобра излази пред судије Вишег суда у Београду на суђење поводом тужбе против њега за злоупотребу положаја коју су поднеле породице страдалих гардиста.

 

Коментари / 0

Оставите коментар