Приједор: Отворено 130 бирачких мјеста

Свих 130 редовних бирачких мјеста у Приједору отворено је јутрос у 7 часова и није било пријављених неправилности на самом почетку изборног процеса, рекао је предсједник Градске изборне комисије /ГИК/ Приједор Жељко Шкондрић.

Република Српска 12.10.2014 | 08:23
Приједор: Отворено 130 бирачких мјеста

"На редовним бирачким мјестима могу гласати 82.752 гласача уписана у бирачки списак. Три мобилна тима управо задужују изборни материјал и иду не терен у складу са раније утврђеним позицијама", рекао је Шкондрић на конференцији за новинаре.

За гласање у одсуству регистровано је 109 лица, а за гласање путем поште 4.081, те је укупно гласачко тијело у приједорској изборној јединици 87.134 грађана.

На општим изборима у Приједору учествује 35 политичких субјекта. Бирачки одбори броје 1.266 предсједника, чланова и њихових замјеника. Политичким странкама ГИК је акредитовао 1.462, док је Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ акредитовала посматраче невладиним и међународним организацијама.

Сви грађани тачну локацију на којој треба да гласају могу провјерити на интернет страници ЦИК-а БиХ www.избори.ба, путем инфо-линија или слањем поруке са матичним бројем на број 091 12 12 12, као и у Центру за бирачке спискове града Приједора који се налази у згради полиције, а чији је број телефона 216-406.

Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Приједор организује данас и сутра рад на пословима за издавање личних карата, пребивалишта и јединственог матичног броја од 7 до 19 часова.

Лицима којима се први пут издају лична документа издаће се и обавјештење на обрасцу ЛК/ОИ-4 да би могла остварити своје бирачко право. То обавјештење сматраће се документом у сврху доказивања идентитета бирача.

Наредна конференција за новинаре ГИК-а заказана је за 11.30 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар