Prijedor: Otvoreno 130 biračkih mjesta

Svih 130 redovnih biračkih mjesta u Prijedoru otvoreno je jutros u 7 časova i nije bilo prijavljenih nepravilnosti na samom početku izbornog procesa, rekao je predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Prijedor Željko Škondrić.

Republika Srpska 12.10.2014 | 08:23
Prijedor: Otvoreno 130 biračkih mjesta

"Na redovnim biračkim mjestima mogu glasati 82.752 glasača upisana u birački spisak. Tri mobilna tima upravo zadužuju izborni materijal i idu ne teren u skladu sa ranije utvrđenim pozicijama", rekao je Škondrić na konferenciji za novinare.

Za glasanje u odsustvu registrovano je 109 lica, a za glasanje putem pošte 4.081, te je ukupno glasačko tijelo u prijedorskoj izbornoj jedinici 87.134 građana.

Na opštim izborima u Prijedoru učestvuje 35 političkih subjekta. Birački odbori broje 1.266 predsjednika, članova i njihovih zamjenika. Političkim strankama GIK je akreditovao 1.462, dok je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH akreditovala posmatrače nevladinim i međunarodnim organizacijama.

Svi građani tačnu lokaciju na kojoj treba da glasaju mogu provjeriti na internet stranici CIK-a BiH www.izbori.ba, putem info-linija ili slanjem poruke sa matičnim brojem na broj 091 12 12 12, kao i u Centru za biračke spiskove grada Prijedora koji se nalazi u zgradi policije, a čiji je broj telefona 216-406.

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor organizuje danas i sutra rad na poslovima za izdavanje ličnih karata, prebivališta i jedinstvenog matičnog broja od 7 do 19 časova.

Licima kojima se prvi put izdaju lična dokumenta izdaće se i obavještenje na obrascu LK/OI-4 da bi mogla ostvariti svoje biračko pravo. To obavještenje smatraće se dokumentom u svrhu dokazivanja identiteta birača.

Naredna konferencija za novinare GIK-a zakazana je za 11.30 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar