Мост за храбре

У мајским и августовским поплавама на подручју регије Бирач, срушено је или трајно оштећено више жељезних или дрвених мостова, од којих су неки поправљени или постављени нови, а нашу пажњу привукао је висећи мост у Коњевић пољу, који изгледа као у неким авантуристичким филмовима, а његово прелажење захјева велику спретност и опрез.

Република Српска 11.10.2014 | 21:10
Мост за храбре

Висећи, уски дрвени мост у Коњевић пољу, који се клати преко ријечице Јадар, изазива жељу као у неким авантуристичким филмовима, да га пређете, али истовремено и страх да вас вјетар неће одувати, или кроз њега пропасти, јер није нимало пријатно њиме се кретати.

Љуља се, заноси, угиба и једва чекате да се земље дочепате. Њиме свакодневно, више пута прелазе, житељи овог села који живе преко ријечице која је предходни мост, слицан овоме, однијела у мајским поплавама.

Од срушеног моста остали су само дијелови темеља, и име донатора, а док им није подигнут овај нови висећи, повратници у Коњевић поље су морали пјешице газити воду, или прелазити преко дебла баченог у ријеку.

Ни ово није најсретније ријешење, јер дјеца преко њега не могу без пратње родитеље, а боје се како ће бити кад поледи и буде мокро и клизаво, и овако је тешко равнотежу одржавати.

У шали им предлажемо да почну наплаћивати његов прелазак, због адреналина који изазива попут неких других екстремних спортова, али надати се да је ово само прелазно и привремено ријешења, јер ипак је ово живот свакодневни и потреба, а не филм и авантура.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

једнорог2

03.02.2018 15:17

Довољно сам храбар да га предјем када те натерају морас да га прдјес

ОДГОВОРИТЕ