Most za hrabre

U majskim i avgustovskim poplavama na području regije Birač, srušeno je ili trajno oštećeno više željeznih ili drvenih mostova, od kojih su neki popravljeni ili postavljeni novi, a našu pažnju privukao je viseći most u Konjević polju, koji izgleda kao u nekim avanturističkim filmovima, a njegovo prelaženje zahjeva veliku spretnost i oprez.

Republika Srpska 11.10.2014 | 21:10
Most za hrabre

Viseći, uski drveni most u Konjević polju, koji se klati preko riječice Jadar, izaziva želju kao u nekim avanturističkim filmovima, da ga pređete, ali istovremeno i strah da vas vjetar neće oduvati, ili kroz njega propasti, jer nije nimalo prijatno njime se kretati.

Ljulja se, zanosi, ugiba i jedva čekate da se zemlje dočepate. Njime svakodnevno, više puta prelaze, žitelji ovog sela koji žive preko riječice koja je predhodni most, slican ovome, odnijela u majskim poplavama.

Od srušenog mosta ostali su samo dijelovi temelja, i ime donatora, a dok im nije podignut ovaj novi viseći, povratnici u Konjević polje su morali pješice gaziti vodu, ili prelaziti preko debla bačenog u rijeku.

Ni ovo nije najsretnije riješenje, jer djeca preko njega ne mogu bez pratnje roditelje, a boje se kako će biti kad poledi i bude mokro i klizavo, i ovako je teško ravnotežu održavati.

U šali im predlažemo da počnu naplaćivati njegov prelazak, zbog adrenalina koji izaziva poput nekih drugih ekstremnih sportova, ali nadati se da je ovo samo prelazno i privremeno riješenja, jer ipak je ovo život svakodnevni i potreba, a ne film i avantura.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jednorog2

03.02.2018 15:17

Dovoljno sam hrabar da ga predjem kada te nateraju moras da ga prdjes

ODGOVORITE