Пољопривредници поново изиграни

Ратаре је опет изиграло Министарство пољопривреде Републике Српске, тврди предсједник Удружења пољопривредних произвођача села Семберије, Саво Бакајлић. Иако већ почиње јесења сјетва пшенице,  премија произвођачима за прошлу жетву још није исплаћена.

Република Српска 11.10.2014 | 20:41
Пољопривредници поново изиграни

Кукуруз је обран и семберски ратари кренули су у припрему обрадивих површина за јесењу сјетву пшенице. Међутим, танак буџет и ове године представља дебео проблем. Иако подршка локалне заједнице није изостала, пољопривредници су у тешкој ситуацији јер ресорно министарство није испунило своје обавезе, тврди предсједник Удружења  пољопривредних произвођача села Семберије Саво Бакајлић.

"Локална заједница је уплатила 2 пфенинга премије али чекамо 5 пфенинга од Министарства пољопривреде", рекао је Бакајлић.

Пољопривредни произвођач Станко Нешковић из Горњег Драгаљевца обрађује 30 хектара земље и каже да није изненађен не исплаћеном премијом од стране министарства пољопривреде, те да на помоћ ове институције одавно не рачуна.

Пољопривредници још нису добили никакве надокнаде за штете од града, каже Бакајлић те апелује на надлежне институције да поведу више бриге о овим људима, јер већина њих је на корак од напуштања својих имања.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар