Poljoprivrednici ponovo izigrani

Ratare je opet izigralo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, tvrdi predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača sela Semberije, Savo Bakajlić. Iako već počinje jesenja sjetva pšenice,  premija proizvođačima za prošlu žetvu još nije isplaćena.

Republika Srpska 11.10.2014 | 20:41
Poljoprivrednici ponovo izigrani

Kukuruz je obran i semberski ratari krenuli su u pripremu obradivih površina za jesenju sjetvu pšenice. Međutim, tanak budžet i ove godine predstavlja debeo problem. Iako podrška lokalne zajednice nije izostala, poljoprivrednici su u teškoj situaciji jer resorno ministarstvo nije ispunilo svoje obaveze, tvrdi predsjednik Udruženja  poljoprivrednih proizvođača sela Semberije Savo Bakajlić.

"Lokalna zajednica je uplatila 2 pfeninga premije ali čekamo 5 pfeninga od Ministarstva poljoprivrede", rekao je Bakajlić.

Poljoprivredni proizvođač Stanko Nešković iz Gornjeg Dragaljevca obrađuje 30 hektara zemlje i kaže da nije iznenađen ne isplaćenom premijom od strane ministarstva poljoprivrede, te da na pomoć ove institucije odavno ne računa.

Poljoprivrednici još nisu dobili nikakve nadoknade za štete od grada, kaže Bakajlić te apeluje na nadležne institucije da povedu više brige o ovim ljudima, jer većina njih je na korak od napuštanja svojih imanja.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar