Забрана превоза експлозива у Српској

На територији Републике Српске забрањен је превоз експлозивних материја данас, сутра и у понедјељак, 13. октобра, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Република Српска 11.10.2014 | 18:10
Забрана превоза експлозива у Српској

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић је, с циљем јуче предузимања бебједносних мјера и радњи поводом наступајућих општих избора, издао наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају у наредна три дана.

Ситуацију на терену и активности полиције пратиће штаб МУП-а Српске "Избори 2014", који је задужен за несметано и безбједно одвијање свих планских активности у предизборном, изборном и постизборном периоду.

Истовремено, 12. октобра од 20.00 часова на подручју Републике Српске одобрава се превоз пиротехничких средстава за извођење ватромета. Центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за наведени дан могу издавати одобрења за превоз пиротехничких средстава за извођење ватромета.

МУП наводи и да ће све локације за издавање личних докумената радити данас и у недјељу, 12. октобра од 7.00 до 19.00 часова.

Према обавјештењу Централне изборне комисије БиХ, документи којима се доказује идентитет бирача на бирачком мјесту су лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

Коментари / 0

Оставите коментар