Zabrana prevoza eksploziva u Srpskoj

Na teritoriji Republike Srpske zabranjen je prevoz eksplozivnih materija danas, sutra i u ponedjeljak, 13. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Republika Srpska 11.10.2014 | 18:10
Zabrana prevoza eksploziva u Srpskoj

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić je, s ciljem juče preduzimanja bebjednosnih mjera i radnji povodom nastupajućih opštih izbora, izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju u naredna tri dana.

Situaciju na terenu i aktivnosti policije pratiće štab MUP-a Srpske "Izbori 2014", koji je zadužen za nesmetano i bezbjedno odvijanje svih planskih aktivnosti u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu.

Istovremeno, 12. oktobra od 20.00 časova na području Republike Srpske odobrava se prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje vatrometa. Centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni dan mogu izdavati odobrenja za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje vatrometa.

MUP navodi i da će sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata raditi danas i u nedjelju, 12. oktobra od 7.00 do 19.00 časova.

Prema obavještenju Centralne izborne komisije BiH, dokumenti kojima se dokazuje identitet birača na biračkom mjestu su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Komentari / 0

Ostavite komentar