Нема мобилних тимова за КЦ БЛ

Пацијенти који 12 октобра на дан општих избора буду на болничком лијечењу у бањалучком Клиничком центру неће имати могућност да искористе своје градјанско право и гласају.

Република Српска 11.10.2014 | 19:41
Нема мобилних тимова за КЦ БЛ

То је потврдјено и у бањалучкој градској изборној комисији. Не постоји мобилни тим који ће у недјељу да обиће пацијенте у Клиничком центру. У Градској изборној комисији то образлажу тиме што су спискове свих лица која користе услуге мобилних тимова морали закључити до 22 септембра.

Ништа другачији није одговор ни Централне изборне комисије БиХ. Данас нису жељели да дају званичну изјаву али су појаснили да је проблем са гласањем у болницама у томе што се никада не зна ко је када хоспитализован и што у болници може да буде пацијената из различитих изборних јединица.

Закључују да се не може свима омогућити мобилни тим. Остаје нејасно онда, а то нам је потврдјено у изборној комисији, како је могуће да ће у Клиничком центру универзитета у сарајеву гласање бити омогућено пацијентима који су на лијечење дошли послије двадесетог септембра или дан пред гласање.

У Бањалучкој изборној комисији рекли су да су они обезбиједили мобилне тимове тамо гдје је то било могуће.

Укупно, податак је централне изборне комисије, на подручју босне и Херцеговине на дан гласања 12 октобра радиће 270 мобилних тимова. И поред тога, евидентно је, свим градјанима неће бити омогућено да гласају.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар