Nema mobilnih timova za KC BL

Pacijenti koji 12 oktobra na dan opštih izbora budu na bolničkom liječenju u banjalučkom Kliničkom centru neće imati mogućnost da iskoriste svoje gradjansko pravo i glasaju.

Republika Srpska 11.10.2014 | 19:41
Nema mobilnih timova za KC BL

To je potvrdjeno i u banjalučkoj gradskoj izbornoj komisiji. Ne postoji mobilni tim koji će u nedjelju da obiće pacijente u Kliničkom centru. U Gradskoj izbornoj komisiji to obrazlažu time što su spiskove svih lica koja koriste usluge mobilnih timova morali zaključiti do 22 septembra.

Ništa drugačiji nije odgovor ni Centralne izborne komisije BiH. Danas nisu željeli da daju zvaničnu izjavu ali su pojasnili da je problem sa glasanjem u bolnicama u tome što se nikada ne zna ko je kada hospitalizovan i što u bolnici može da bude pacijenata iz različitih izbornih jedinica.

Zaključuju da se ne može svima omogućiti mobilni tim. Ostaje nejasno onda, a to nam je potvrdjeno u izbornoj komisiji, kako je moguće da će u Kliničkom centru univerziteta u sarajevu glasanje biti omogućeno pacijentima koji su na liječenje došli poslije dvadesetog septembra ili dan pred glasanje.

U Banjalučkoj izbornoj komisiji rekli su da su oni obezbijedili mobilne timove tamo gdje je to bilo moguće.

Ukupno, podatak je centralne izborne komisije, na području bosne i Hercegovine na dan glasanja 12 oktobra radiće 270 mobilnih timova. I pored toga, evidentno je, svim gradjanima neće biti omogućeno da glasaju.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar