Бањалука: Све спремно за изборе

У Бањалуци је све спремно за предстојеће опште изборе. Чланови бирачких одбора су већ у доподневним часовима преузели сав изборни материјал, потврдио је предсједник Градске изборне комисије Александар Радета.

Република Српска 11.10.2014 | 13:36
Бањалука: Све спремно за изборе

Чланови свих 285 бирачких одбора у Бањалуци, међу њима и 18 мобилних тимова, су преузели сав изборни материјал. У Бањалуци је регистровано укупно 186 438 гласача, а182 189 гласача гласаће на редовним бирачким мјестима, казао је Радета.

15 политичких субјеката је пријавило своје посматраче,а одобрене су 4062 акредитације. И невладин сектор је пријавио своје посматраче, као И међународне организације, тако да се очекује око 5000 посматрача,навео је Радета. Он је позвао бираче да још једном провјере гдје требају гласати.

У појединим школама биће инсталисани и рачунари-претраживачи који ће гласачима олакшати тражење бирачких мјеста. Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске је саопштено да ће због одржавања општих избора све локације за издавање личних докумената радити од 7 до 19 часова, а документи који доказују идентитет на бирачком мјесту су лична карта, путна исправа и возачка дозвола.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар