Banjaluka: Sve spremno za izbore

U Banjaluci je sve spremno za predstojeće opšte izbore. Članovi biračkih odbora su već u dopodnevnim časovima preuzeli sav izborni materijal, potvrdio je predsjednik Gradske izborne komisije Aleksandar Radeta.

Republika Srpska 11.10.2014 | 13:36
Banjaluka: Sve spremno za izbore

Članovi svih 285 biračkih odbora u Banjaluci, među njima i 18 mobilnih timova, su preuzeli sav izborni materijal. U Banjaluci je registrovano ukupno 186 438 glasača, a182 189 glasača glasaće na redovnim biračkim mjestima, kazao je Radeta.

15 političkih subjekata je prijavilo svoje posmatrače,a odobrene su 4062 akreditacije. I nevladin sektor je prijavio svoje posmatrače, kao I međunarodne organizacije, tako da se očekuje oko 5000 posmatrača,naveo je Radeta. On je pozvao birače da još jednom provjere gdje trebaju glasati.

U pojedinim školama biće instalisani i računari-pretraživači koji će glasačima olakšati traženje biračkih mjesta. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je saopšteno da će zbog održavanja opštih izbora sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata raditi od 7 do 19 časova, a dokumenti koji dokazuju identitet na biračkom mjestu su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar