Ноле игра за много тога против Федекса

Новак Ђоковић и Роџер Федерер састају се у суботу (14х по средњоевропском времену) у полуфиналном дуелу Мастерса у Шангају.

Тенис 11.10.2014 | 13:55
Ноле игра за много тога против Федекса

Овај дуел би осим пласмана у финале могао победнику да донесе још неколико великих ствари.

Победник ће направити велики корак ка освајању првог места на крају године на АТП листи, а Ђоковић има прилику и да први пут у каријери изједначи резултат у међусобним окршајима са Швајцарцем (тренутно 18-17).

У најнеповољнијем сценарију по Новака Ђоковића, он ће наредног понедељка имати 2.670 више од Швајцарца на челу АТП листе, а до краја године брани скоро 1.500 бодова више.

У случају да Ђоковић оствари тријумф, направиће велики корак ка освајању прве позиције на крају 2014. године, а уз то би као велику награду добио и изједначење у међусобним дуелима са Федерером.

Ђоковић је ове године два пута имао прилику да изједначи у међусобним мечевима са Федерером, али је оба пута губио дуеле. Ипак, скор је изједначен у дуелима њих двојице ове сезоне – Федерер је добио мечеве у Дубаију и Монте Карлу, а Ђоковић је славио у Индијан Велсу и на Вимблдону.

"Нема фаворита у овом дуелу. Неизвесно је увак када нас двојица играмо. Федерер зна како овде да игра. Не треба заборавити да он у Кини има велики број навијача", рекао је Ђоковић након победе над Давидом Ферером у четвртфиналу.

Федереру је ово први турнир од пораза од Марина Чилића на УС опену. Након драматичне победе против Леонарда Мајера у дуелу у којем је спасао пет меч лопти, Швајцарац је заиграо сјајно, а у четвртфиналу је у два сета елиминисао Жулијена Бенетоа.

„Увек играмо напорне мечеве један против другог. Мислим да смо обојица у одличној форми сада. Такође, овојица уживамо да играмо овде у Шангају. Он поново има сјајну сезону. Даћу све од себе у полуфиналу, покушаћу да му се супротставим. Мислим да је моја игра довољно добра у овом тренутку. Ово је мој први турнир после одмора. Надам се да ћу одиграти добар меч, да ћу погађати ударце, јер против њега је то неопходно. Нема много тајни међу нама. Играли смо и много пута један против другог", истакао је Швајцарац.

Овај меч је практично финале пре финала, пошто се у другом полуфиналу састају Фелисијано Лопес и Жил Симон.

Битка за прво место:

Ђоковић (до краја године брани 2.500 бодова): Ако освоји Шангај имаће 12.150.
Федерер (до краја године брани 1.060 бодова): Ако освоји Шангај имаће 9.080.

Коментари / 0

Оставите коментар