Nole igra za mnogo toga protiv Fedeksa

Novak Đoković i Rodžer Federer sastaju se u subotu (14h po srednjoevropskom vremenu) u polufinalnom duelu Mastersa u Šangaju.

Tenis 11.10.2014 | 13:55
Nole igra za mnogo toga protiv Fedeksa

Ovaj duel bi osim plasmana u finale mogao pobedniku da donese još nekoliko velikih stvari.

Pobednik će napraviti veliki korak ka osvajanju prvog mesta na kraju godine na ATP listi, a Đoković ima priliku i da prvi put u karijeri izjednači rezultat u međusobnim okršajima sa Švajcarcem (trenutno 18-17).

U najnepovoljnijem scenariju po Novaka Đokovića, on će narednog ponedeljka imati 2.670 više od Švajcarca na čelu ATP liste, a do kraja godine brani skoro 1.500 bodova više.

U slučaju da Đoković ostvari trijumf, napraviće veliki korak ka osvajanju prve pozicije na kraju 2014. godine, a uz to bi kao veliku nagradu dobio i izjednačenje u međusobnim duelima sa Federerom.

Đoković je ove godine dva puta imao priliku da izjednači u međusobnim mečevima sa Federerom, ali je oba puta gubio duele. Ipak, skor je izjednačen u duelima njih dvojice ove sezone – Federer je dobio mečeve u Dubaiju i Monte Karlu, a Đoković je slavio u Indijan Velsu i na Vimbldonu.

"Nema favorita u ovom duelu. Neizvesno je uvak kada nas dvojica igramo. Federer zna kako ovde da igra. Ne treba zaboraviti da on u Kini ima veliki broj navijača", rekao je Đoković nakon pobede nad Davidom Fererom u četvrtfinalu.

Federeru je ovo prvi turnir od poraza od Marina Čilića na US openu. Nakon dramatične pobede protiv Leonarda Majera u duelu u kojem je spasao pet meč lopti, Švajcarac je zaigrao sjajno, a u četvrtfinalu je u dva seta eliminisao Žulijena Benetoa.

„Uvek igramo naporne mečeve jedan protiv drugog. Mislim da smo obojica u odličnoj formi sada. Takođe, ovojica uživamo da igramo ovde u Šangaju. On ponovo ima sjajnu sezonu. Daću sve od sebe u polufinalu, pokušaću da mu se suprotstavim. Mislim da je moja igra dovoljno dobra u ovom trenutku. Ovo je moj prvi turnir posle odmora. Nadam se da ću odigrati dobar meč, da ću pogađati udarce, jer protiv njega je to neophodno. Nema mnogo tajni među nama. Igrali smo i mnogo puta jedan protiv drugog", istakao je Švajcarac.

Ovaj meč je praktično finale pre finala, pošto se u drugom polufinalu sastaju Felisijano Lopes i Žil Simon.

Bitka za prvo mesto:

Đoković (do kraja godine brani 2.500 bodova): Ako osvoji Šangaj imaće 12.150.
Federer (do kraja godine brani 1.060 bodova): Ako osvoji Šangaj imaće 9.080.

Komentari / 0

Ostavite komentar