Ноле и Роџер пред 1/2-финале Шангаја

Први тенисер света Новак Ђоковић очекује изузетно узбудљив и неизвестан меч полуфинала Мастерса у Шангају против Свајцарца Роџера Федерера. Роџер Федерер рекао је да ће покушати да у суботу изађе на црту најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу.

Тенис 11.10.2014 | 13:35
Ноле и Роџер пред 1/2-финале Шангаја

"Нема фаворита у овом дуелу. Неизвесно је увак када нас двојица играмо", рекао је Ђоковић.

Први рекет Србије сматра да ће и Федерер имати велику подршку у предстојећем мечу.

"Федерер зна како овде да игра. Не треба заборавити да он у Кини има велики број навијача", реао је Ђоковић, који је у борби за полуфинале савладао Шпанца Давида Ферера са 2:0, у мечу којем је пружио много бољу игру него у претходном против Казахстанца Михаила Кукушкина, кога је победио са 2:1 у сетовима.

Ђоковић би се евентуалном победом над Федерером изједначио у броју добијених мечева са Швајцарцем који тренутно води у медјусобним дуелима са 18:17.

„Увек играмо напорне мечеве један против другог. Мислим да смо обојица у одличној форми сада. Такође, овојица уживамо да играмо овде у Шангају“, рекао је Федерер.

Швајцарски тенисер се потом осврнуо на још једну врхунску сезону најбољег светског тенисера.

„Он поново има сјајну сезону. Даћу све од себе у полуфиналу, покушаћу да му се супротставим. Мислим да је моја игра довољно добра у овом тренутку. Ово је мој први турнир после одмора. Надам се да ћу одиграти добар меч, да ћу погађати ударце, јер против њега је то неопходно. Нема много тајни међу нама. Играли смо и много пута један против другог.“

Коментари / 0

Оставите коментар