Nole i Rodžer pred 1/2-finale Šangaja

Prvi teniser sveta Novak Đoković očekuje izuzetno uzbudljiv i neizvestan meč polufinala Mastersa u Šangaju protiv Svajcarca Rodžera Federera. Rodžer Federer rekao je da će pokušati da u subotu izađe na crtu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Tenis 11.10.2014 | 13:35
Nole i Rodžer pred 1/2-finale Šangaja

"Nema favorita u ovom duelu. Neizvesno je uvak kada nas dvojica igramo", rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije smatra da će i Federer imati veliku podršku u predstojećem meču.

"Federer zna kako ovde da igra. Ne treba zaboraviti da on u Kini ima veliki broj navijača", reao je Đoković, koji je u borbi za polufinale savladao Španca Davida Ferera sa 2:0, u meču kojem je pružio mnogo bolju igru nego u prethodnom protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina, koga je pobedio sa 2:1 u setovima.

Đoković bi se eventualnom pobedom nad Federerom izjednačio u broju dobijenih mečeva sa Švajcarcem koji trenutno vodi u medjusobnim duelima sa 18:17.

„Uvek igramo naporne mečeve jedan protiv drugog. Mislim da smo obojica u odličnoj formi sada. Takođe, ovojica uživamo da igramo ovde u Šangaju“, rekao je Federer.

Švajcarski teniser se potom osvrnuo na još jednu vrhunsku sezonu najboljeg svetskog tenisera.

„On ponovo ima sjajnu sezonu. Daću sve od sebe u polufinalu, pokušaću da mu se suprotstavim. Mislim da je moja igra dovoljno dobra u ovom trenutku. Ovo je moj prvi turnir posle odmora. Nadam se da ću odigrati dobar meč, da ću pogađati udarce, jer protiv njega je to neophodno. Nema mnogo tajni među nama. Igrali smo i mnogo puta jedan protiv drugog.“

Komentari / 0

Ostavite komentar