Адвокат: Увијек је тешко у гостима

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат изјавио је у петак, мање од 24 часа пре почетка утакмице у Јеревану, да је његов тим спреман за меч против Јерменије у квалификацијама за Европско првенство 2016.

Фудбал 11.10.2014 | 15:15
Адвокат: Увијек је тешко у гостима

"Желимо да почнемо квалификације успехом у Јеревану. Добро познањем ривала и гледао сам утакмице против Немачке и Италије. Тачно је да им неће играти неколико повређених, али ће сигурно желети да победе код куће. Биће веома амбициозни, јер им је ово прва утакмица код куће", рекао је Адвокат новинарима на стадиону Република.

Србија и Јерменија састају се у суботу, од 18.00 меч другог кола квалификација за Европско првенство. Другог за домаћине, јер је наша репрезентација била слободна у првом кругу, у септембру.

"Добро смо се спремили и знамо како да покушамо да остваримо циљ с којим смо и дошли у Јерменију, иако је увек тешко да се победи на гостујућем терену", рекао је Адвокат.

Србија је играла пре седам година нерешено у Јерменији и због тог резултата није отишла на Европско првенство 2008.
"Не живим у прошлости, већ живим за будућност. Верујем у играче, у њихов однос према обавезама и професионализам. У одличној атмосфери се спремамо за меч. Имамо квалитетну репрезентацију, која је способна да оствари резултат који смо поставили себи као циљ у овим квалификацијама", рекао је Адвокат.

Капитен Бранислав Ивановић демантовао је гласине да због повреде неће моћи да игра утакмицу против Јерменије и истакао да тиму много значи утакмица у Јерменији.


"Нама гостовање у Јеревану много значи. Познато је да се први меч у сваком такмичењу игра у малом грчу, мада сада већ имамо довољно искуства да се носимо с тим. Ово је веома, веома важна утакмица, можда чак кључна за наш успех у квалификацијама", рекао је Ивановић.

Капитен је казао да је истина да Јерменији фали неколико важних играча, али да верује да ће ривал бити агресиван на терену.

"Надам се, ипак, да ћемо ми показати зрелост и на најбољи начин одговорити тренутку у коме се налазимо", додао је Ивановић.

Он је још рекао да ће тим морати да игра добро две године у континуитету, ако жели да избори пласман на Европско првенство у Француској 2016. године.

"Потребно је да се побеђује две године, а у сваком мечу мора да се иде на победу. Зато и кажем да нама сада ова утакмица доноси више од три бода. Селекција која добро почне, добија ветар у леђа и најчешће остварује циљ. Желео бих да тако буде и са нама у овим квалификацијама. Пласман на велико такмичење се одлучује на гостовањима", рекао је Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар