Advokat: Uvijek je teško u gostima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat izjavio je u petak, manje od 24 časa pre početka utakmice u Jerevanu, da je njegov tim spreman za meč protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Fudbal 11.10.2014 | 15:15
Advokat: Uvijek je teško u gostima

"Želimo da počnemo kvalifikacije uspehom u Jerevanu. Dobro poznanjem rivala i gledao sam utakmice protiv Nemačke i Italije. Tačno je da im neće igrati nekoliko povređenih, ali će sigurno želeti da pobede kod kuće. Biće veoma ambiciozni, jer im je ovo prva utakmica kod kuće", rekao je Advokat novinarima na stadionu Republika.

Srbija i Jermenija sastaju se u subotu, od 18.00 meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Drugog za domaćine, jer je naša reprezentacija bila slobodna u prvom krugu, u septembru.

"Dobro smo se spremili i znamo kako da pokušamo da ostvarimo cilj s kojim smo i došli u Jermeniju, iako je uvek teško da se pobedi na gostujućem terenu", rekao je Advokat.

Srbija je igrala pre sedam godina nerešeno u Jermeniji i zbog tog rezultata nije otišla na Evropsko prvenstvo 2008.
"Ne živim u prošlosti, već živim za budućnost. Verujem u igrače, u njihov odnos prema obavezama i profesionalizam. U odličnoj atmosferi se spremamo za meč. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, koja je sposobna da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama", rekao je Advokat.

Kapiten Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra utakmicu protiv Jermenije i istakao da timu mnogo znači utakmica u Jermeniji.


"Nama gostovanje u Jerevanu mnogo znači. Poznato je da se prvi meč u svakom takmičenju igra u malom grču, mada sada već imamo dovoljno iskustva da se nosimo s tim. Ovo je veoma, veoma važna utakmica, možda čak ključna za naš uspeh u kvalifikacijama", rekao je Ivanović.

Kapiten je kazao da je istina da Jermeniji fali nekoliko važnih igrača, ali da veruje da će rival biti agresivan na terenu.

"Nadam se, ipak, da ćemo mi pokazati zrelost i na najbolji način odgovoriti trenutku u kome se nalazimo", dodao je Ivanović.

On je još rekao da će tim morati da igra dobro dve godine u kontinuitetu, ako želi da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Potrebno je da se pobeđuje dve godine, a u svakom meču mora da se ide na pobedu. Zato i kažem da nama sada ova utakmica donosi više od tri boda. Selekcija koja dobro počne, dobija vetar u leđa i najčešće ostvaruje cilj. Želeo bih da tako bude i sa nama u ovim kvalifikacijama. Plasman na veliko takmičenje se odlučuje na gostovanjima", rekao je Ivanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar