Терзић: Толе као Милошевић!

"Звезда је као опозиција 90-их, затражи изборе, а Толе, као Слоба, пита свој Парламент 'Верујете ли ми?' и они верују...", каже Звездан Терзић.

Фудбал 11.10.2014 | 14:55
Терзић: Толе као Милошевић!

Дневни лист "Спорт" у петак објавио је веома бомбастичну информацију да је в. д. генералног секретара Црвене звезде, Звездан Терзић, боравио у Лондону како би продао познатом менаџеру Пинију Захавију најталентованије играче шампиона Србије.

Репортери МОНДА срели су Терзића у суботу у Бањалуци, непосредно пре пријатељске утакмице Борац - Црвена звезда. Између осталог, затражен је одговор везан за његов боравак у Лондону.

"Није истина да сам био код Захавија. Боравио сам два дана у Лондону зато што се тамо одржавао самит европских лидера у спорту, био сам и на 'Стамфорд бриџу', а то да сам био са Захавијем су обичне спекулације, које нису тачне", рекао је Терзић.

Наредна актуелна тема била је сукоб Црвене звезде и Фудбалског савеза Србије.
"Ово личи као на борбу опозиције током 90-их. Када су тражили изборе, Слоба би отишао у свој Парламент и питао посланике: 'Верујете ли ми?', они би рекли: 'Верујемо' и то би било то. Подршка коју Караџић добија од својих делегата није реална слика односа у фудбалској Србији. То што је он рекао да наредних годину дана нема избора, то је легитимна одлука Скупштине, инволвирана у Статут, али... Статут на свакој Скупштини може да буде промењен", истакао је Терзић и додао:

"Не бих желео да сукоб Црвене звезде и Томислава Караџића оде на терен личног, између њега и мене, јер сукоб Караџића и Звезде траје од 2008. када је он изабран за председника. Он је до тада био мој потпредседник и тек после мог одласка из земље, он је на изборима добио мандат као актуелни председник Партизана. То се у старту није свидело Црвеној звезди и од тог дана немамо добар однос".

Терзић је наставио...

"На све то, надовезало се шест узастопних титула Партизана, нећу да кажем да су освојене на споран начин, мада је то можда перцепција неких људи. Сукоб траје, без обзира на то ко био у руководству Црвене звезде. Његов одлазак је неминовност, да ли ће то бити за месец дана или три месеца, али његов одлазак је неминовност. Црвена звезда је велики клуб да би неко могао да мисли да може да води ФСС без подршке Црвене звезде, као што следећи председник неће моћи да функционише ако не буде имао добар однос са Партизаном".

"То су два највећа два српска клуба и било ко, ко буде хтео да их сведе статистику, као што Караџић покушава да Звезду учини само једним од 2.600 клубова, направиће нездраву причу".

О резултатима рада његове Управе и стабилизацији клуба, рекао је...


"Нешто што је урушавано десет година тешко је средити за месец, три месеца или годину дана. Али, у ова три месеца смо завршили стратегију стабилизације и развоја Црвене звезде, чија ће реализација уследити, али на њу утиче много, много фактора. Много тога зависи и од измене законске регулативе, политичке ситуације... Потребно је да се све ствари поклопе да спроведемо у дело овај стратешки план".

Додао је...

"Тешко је свугде, тешко у привреди, тешко је у држави, Црвена звезда је део једног амбијента, привредног економског који је осиромашен током деценија и односи у клубу и у фудбалу су само рефлексија односа у друштву и привреди. Тешко је када кренеш од нуле, а камоли када кренеш од 50 милиона евра минуса. Али, Црвена звезда има огроман капцитет, огроман потенцијал, има грађане Србије и региона који воле Црвену звезду. Наравно да морамо потпуно другачије него у протеклом периоду, да бисмо стабилизовали клуб, али то је један дугорочан процес. У Србији одмах желе све одмах и сада, нема врмена да се реализује један пројекат, одмах желе резултате, а резултате одмах не можете остварити".

О дербију који долази одмах после паузе због утакмица репрезентација...

"Дерби јесте важан и због престижа и због психолошке предности, али некад је потребно направити два корака уназад да би после направио пет корака унапред. Црвена звезда је прошле и претпрошле године јурила титулу, а девалвирала је клуб, не знам из ког разлога. Неће бити смак света ако Звезда не освоји титулу, ову годину треба да искористимо за стратешку стабилизацију. Не вреди ништа Звезди титула у оваквој нашој лиги, ако Звезда нема јасан циљ да за три, четири године игра константно у Лиги шампиона и да народ из Бањалуке и других делова долази срећан на 'Маракану' да гледа Манчестер, Челси, Ливерпул...", рекао је и додао:

"То је моја мисија у Црвеној звезди, по цену да не узмемо титулу у оваквој лиги".

Коментари / 0

Оставите коментар