Terzić: Tole kao Milošević!

"Zvezda je kao opozicija 90-ih, zatraži izbore, a Tole, kao Sloba, pita svoj Parlament 'Verujete li mi?' i oni veruju...", kaže Zvezdan Terzić.

Fudbal 11.10.2014 | 14:55
Terzić: Tole kao Milošević!

Dnevni list "Sport" u petak objavio je veoma bombastičnu informaciju da je v. d. generalnog sekretara Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, boravio u Londonu kako bi prodao poznatom menadžeru Piniju Zahaviju najtalentovanije igrače šampiona Srbije.

Reporteri MONDA sreli su Terzića u subotu u Banjaluci, neposredno pre prijateljske utakmice Borac - Crvena zvezda. Između ostalog, zatražen je odgovor vezan za njegov boravak u Londonu.

"Nije istina da sam bio kod Zahavija. Boravio sam dva dana u Londonu zato što se tamo održavao samit evropskih lidera u sportu, bio sam i na 'Stamford bridžu', a to da sam bio sa Zahavijem su obične spekulacije, koje nisu tačne", rekao je Terzić.

Naredna aktuelna tema bila je sukob Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije.
"Ovo liči kao na borbu opozicije tokom 90-ih. Kada su tražili izbore, Sloba bi otišao u svoj Parlament i pitao poslanike: 'Verujete li mi?', oni bi rekli: 'Verujemo' i to bi bilo to. Podrška koju Karadžić dobija od svojih delegata nije realna slika odnosa u fudbalskoj Srbiji. To što je on rekao da narednih godinu dana nema izbora, to je legitimna odluka Skupštine, involvirana u Statut, ali... Statut na svakoj Skupštini može da bude promenjen", istakao je Terzić i dodao:

"Ne bih želeo da sukob Crvene zvezde i Tomislava Karadžića ode na teren ličnog, između njega i mene, jer sukob Karadžića i Zvezde traje od 2008. kada je on izabran za predsednika. On je do tada bio moj potpredsednik i tek posle mog odlaska iz zemlje, on je na izborima dobio mandat kao aktuelni predsednik Partizana. To se u startu nije svidelo Crvenoj zvezdi i od tog dana nemamo dobar odnos".

Terzić je nastavio...

"Na sve to, nadovezalo se šest uzastopnih titula Partizana, neću da kažem da su osvojene na sporan način, mada je to možda percepcija nekih ljudi. Sukob traje, bez obzira na to ko bio u rukovodstvu Crvene zvezde. Njegov odlazak je neminovnost, da li će to biti za mesec dana ili tri meseca, ali njegov odlazak je neminovnost. Crvena zvezda je veliki klub da bi neko mogao da misli da može da vodi FSS bez podrške Crvene zvezde, kao što sledeći predsednik neće moći da funkcioniše ako ne bude imao dobar odnos sa Partizanom".

"To su dva najveća dva srpska kluba i bilo ko, ko bude hteo da ih svede statistiku, kao što Karadžić pokušava da Zvezdu učini samo jednim od 2.600 klubova, napraviće nezdravu priču".

O rezultatima rada njegove Uprave i stabilizaciji kluba, rekao je...


"Nešto što je urušavano deset godina teško je srediti za mesec, tri meseca ili godinu dana. Ali, u ova tri meseca smo završili strategiju stabilizacije i razvoja Crvene zvezde, čija će realizacija uslediti, ali na nju utiče mnogo, mnogo faktora. Mnogo toga zavisi i od izmene zakonske regulative, političke situacije... Potrebno je da se sve stvari poklope da sprovedemo u delo ovaj strateški plan".

Dodao je...

"Teško je svugde, teško u privredi, teško je u državi, Crvena zvezda je deo jednog ambijenta, privrednog ekonomskog koji je osiromašen tokom decenija i odnosi u klubu i u fudbalu su samo refleksija odnosa u društvu i privredi. Teško je kada kreneš od nule, a kamoli kada kreneš od 50 miliona evra minusa. Ali, Crvena zvezda ima ogroman kapcitet, ogroman potencijal, ima građane Srbije i regiona koji vole Crvenu zvezdu. Naravno da moramo potpuno drugačije nego u proteklom periodu, da bismo stabilizovali klub, ali to je jedan dugoročan proces. U Srbiji odmah žele sve odmah i sada, nema vrmena da se realizuje jedan projekat, odmah žele rezultate, a rezultate odmah ne možete ostvariti".

O derbiju koji dolazi odmah posle pauze zbog utakmica reprezentacija...

"Derbi jeste važan i zbog prestiža i zbog psihološke prednosti, ali nekad je potrebno napraviti dva koraka unazad da bi posle napravio pet koraka unapred. Crvena zvezda je prošle i pretprošle godine jurila titulu, a devalvirala je klub, ne znam iz kog razloga. Neće biti smak sveta ako Zvezda ne osvoji titulu, ovu godinu treba da iskoristimo za stratešku stabilizaciju. Ne vredi ništa Zvezdi titula u ovakvoj našoj ligi, ako Zvezda nema jasan cilj da za tri, četiri godine igra konstantno u Ligi šampiona i da narod iz Banjaluke i drugih delova dolazi srećan na 'Marakanu' da gleda Mančester, Čelsi, Liverpul...", rekao je i dodao:

"To je moja misija u Crvenoj zvezdi, po cenu da ne uzmemo titulu u ovakvoj ligi".

Komentari / 0

Ostavite komentar