Албанци, ипак, без навијача у БГ!

Комесар за безбедност Фудбалског савеза Србије (ФСС) Миливој Мирков потврдио је да из безбедносних разлога репрезентација Албаније највероватније неће имати подршку навијача на предстојећох утакмици са Србијом у Београду, у квалификацијама за првенство Европе.

Фудбал 11.10.2014 | 15:55
Албанци, ипак, без навијача у БГ!

"Албанци нису доставили списак навијача, а рок је истекао данас (петак). Фудбалски савез Албаније оглушио се о захтеве ФСС, иако је на време предочена неопходност да нам се достави списак навијача који би уживо гледали меч. То није урађено, они су захтевали само улазнице, без пристанка на било какву другу обавезу", рекао је Мирков извештачима у Јеревану.

Он сматра да је требало испоштовати закон и унапред познате прописе.

"С обзиром на то да су прописи јасни и да они нису доставили те спискове, сада не може бити ни гарантовања безбедности навијача. Обавестили смо надлежне органе и следе састанци са полицијом, на којима ћемо сазнати њихово мишљење", додао је Мирков, подсетивши да УЕФА строго води рачуна о безбедности на стадионима и да не би допустила да договор буде прекршен, односно да навијачи Албаније дођу у Београд без најаве.

ФСС је претходно предложио албанском савезу да националне репрезентације одиграју међусобне утакмице без присуства гостујућих навијача, али су Албанци то одбили.

"Сада, када нису доставили ни списак навијача у прописаном року, ФСС је извештај о непоштовању прописа проследио УЕФА и Министарству унутрашњих послова", закључио је Мирков.

Међутим, забрињавајућа је околност да је наводно велики број Албанаца са Косова и из региона Бујановца и Прешева већ дошао до улазница купљених регуларним путем, у Србији, па је готово извесно да ће за предстојећу утакмицу бити ангажовано максимално полицијско обезбеђење, слично као на недавној Паради поноса.

Репрезентација Србије дочекаће селекцију Албаније 14. октобра на стадиону Партизана, док је меч у Тирани на програму 8. октобра следеће године.

Коментари / 0

Оставите коментар