Albanci, ipak, bez navijača u BG!

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov potvrdio je da iz bezbednosnih razloga reprezentacija Albanije najverovatnije neće imati podršku navijača na predstojećoh utakmici sa Srbijom u Beogradu, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Fudbal 11.10.2014 | 15:55
Albanci, ipak, bez navijača u BG!

"Albanci nisu dostavili spisak navijača, a rok je istekao danas (petak). Fudbalski savez Albanije oglušio se o zahteve FSS, iako je na vreme predočena neophodnost da nam se dostavi spisak navijača koji bi uživo gledali meč. To nije urađeno, oni su zahtevali samo ulaznice, bez pristanka na bilo kakvu drugu obavezu", rekao je Mirkov izveštačima u Jerevanu.

On smatra da je trebalo ispoštovati zakon i unapred poznate propise.

"S obzirom na to da su propisi jasni i da oni nisu dostavili te spiskove, sada ne može biti ni garantovanja bezbednosti navijača. Obavestili smo nadležne organe i slede sastanci sa policijom, na kojima ćemo saznati njihovo mišljenje", dodao je Mirkov, podsetivši da UEFA strogo vodi računa o bezbednosti na stadionima i da ne bi dopustila da dogovor bude prekršen, odnosno da navijači Albanije dođu u Beograd bez najave.

FSS je prethodno predložio albanskom savezu da nacionalne reprezentacije odigraju međusobne utakmice bez prisustva gostujućih navijača, ali su Albanci to odbili.

"Sada, kada nisu dostavili ni spisak navijača u propisanom roku, FSS je izveštaj o nepoštovanju propisa prosledio UEFA i Ministarstvu unutrašnjih poslova", zaključio je Mirkov.

Međutim, zabrinjavajuća je okolnost da je navodno veliki broj Albanaca sa Kosova i iz regiona Bujanovca i Preševa već došao do ulaznica kupljenih regularnim putem, u Srbiji, pa je gotovo izvesno da će za predstojeću utakmicu biti angažovano maksimalno policijsko obezbeđenje, slično kao na nedavnoj Paradi ponosa.

Reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Albanije 14. oktobra na stadionu Partizana, dok je meč u Tirani na programu 8. oktobra sledeće godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar