Нови детаљи Путинове посјете

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин инзео је нове детаље о посети председника Русије Владимира Путина Београду, 16. октобра.

Србија 11.10.2014 | 08:10
Нови детаљи Путинове посјете

Како је Чепурин рекао, Путин ће 16. октобра у Палати "Србија" разговарати са председником Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем, а присуствоваће и потписивању неколико значајних билатералних споразума.

Путин ће учествовати и на војној паради поводом 70 година од ослобађања Београда, на којој ће се обратити присутнима, а положиће и венце на Гробљу ослободилаца Београда, рекао је Чепурин.

Према његовим речима, Путинова посета је изван сваке сумње позитиван и изванредан догађај.

"Главно је да се осећа позитивно усмерење и подршка Срба. Српски пријатељи очекују и поздрављају посету Путина. Посета има симболичан и позитиван смисао и за Србију, и за Русију, и за Европу", рекао је, између осталог, Чепурин.

Он је истакао да Путин не доноси у Београд никакве ултиматуме нити специјалне захтеве.

"Разумљива је тежња Србије ка ЕУ - свет се глобализује. Ово није избор ''или или'', ако се прикључиш ЕУ бићеш против Русије, и обрнуто, ако сарађујеш са евро-азијском привредном унијом, онда си против ЕУ. Та логика није исправна", додао је руски амбасадор.

Чепурин наглашава и да је Москва задовољна избалансираним ставом Србије око украјинске кризе.

"Питање санкција је застарело, сада треба размишљати о томе како да се оне укину, јер оне штете свима, страдају и бизнис и људи. Србија мора да размишља о својим интересима, а они су очигледни", каже руски дипломата.

Према информацијама "Новости", руска државна делегација која стиже у пратњи Путина имаће око 150 људи и на београдски аеродром долетеће у три авиона.

Извор: Вечерење новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вук

11.10.2014 06:36

Ми Срби треба да се окренемо Русима јер су они наша православна браћа. Србија неће ући у ЕУ ако се претходно не учлани у НАТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

11.10.2014 08:18

Србија треба Вуце да иде у ЕУ јер од путина нико Није имао вајде ако несто заузврат дебело није добио

ОДГОВОРИТЕ