Novi detalji Putinove posjete

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin inzeo je nove detalje o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, 16. oktobra.

Srbija 11.10.2014 | 08:10
Novi detalji Putinove posjete

Kako je Čepurin rekao, Putin će 16. oktobra u Palati "Srbija" razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, a prisustvovaće i potpisivanju nekoliko značajnih bilateralnih sporazuma.

Putin će učestvovati i na vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobađanja Beograda, na kojoj će se obratiti prisutnima, a položiće i vence na Groblju oslobodilaca Beograda, rekao je Čepurin.

Prema njegovim rečima, Putinova poseta je izvan svake sumnje pozitivan i izvanredan događaj.

"Glavno je da se oseća pozitivno usmerenje i podrška Srba. Srpski prijatelji očekuju i pozdravljaju posetu Putina. Poseta ima simboličan i pozitivan smisao i za Srbiju, i za Rusiju, i za Evropu", rekao je, između ostalog, Čepurin.

On je istakao da Putin ne donosi u Beograd nikakve ultimatume niti specijalne zahteve.

"Razumljiva je težnja Srbije ka EU - svet se globalizuje. Ovo nije izbor ''ili ili'', ako se priključiš EU bićeš protiv Rusije, i obrnuto, ako sarađuješ sa evro-azijskom privrednom unijom, onda si protiv EU. Ta logika nije ispravna", dodao je ruski ambasador.

Čepurin naglašava i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize.

"Pitanje sankcija je zastarelo, sada treba razmišljati o tome kako da se one ukinu, jer one štete svima, stradaju i biznis i ljudi. Srbija mora da razmišlja o svojim interesima, a oni su očigledni", kaže ruski diplomata.

Prema informacijama "Novosti", ruska državna delegacija koja stiže u pratnji Putina imaće oko 150 ljudi i na beogradski aerodrom doleteće u tri aviona.

Izvor: Večerenje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vuk

11.10.2014 06:36

Mi Srbi treba da se okrenemo Rusima jer su oni naša pravoslavna braća. Srbija neće ući u EU ako se prethodno ne učlani u NATO!

ODGOVORITE
Name

BIH

11.10.2014 08:18

Srbija treba Vuce da ide u EU jer od putina niko Nije imao vajde ako nesto zauzvrat debelo nije dobio

ODGOVORITE