Квалификације за ЕП: Србија данас против Јерменије

Фудбалска репрезентација Србије данас у Јеревану започиње квалификациони циклус за првенство Европе 2016, а селектор Дик Адвокат верује да су се његови изабраници добро припремили и да знају како да остваре циљ против домаћина Јерменије.

Фудбал 11.10.2014 | 07:45
Квалификације за ЕП: Србија данас против Јерменије

"Желимо да квалификације почнемо успехом. Добро познајем могуцности селекције Јерменије, гледао сам утакмице против Немацке, Италије. Истина је, у тиму нашег противника неће бити неколико повређених играча, али ко изађе на терен сигурно ће желети победу и дати максимум да до ње дође", рекао је Адвокат уочи важног меча.

Он је сматра логичним да Јермени буду веома амбициозни, с обзиром да им је ово прва утакмица на домаћем терену.

"Могу да кажем да смо се добро припремили и да знамо како да покушамо да остваримо наш циљ, иако је увек тешко да се победи на гостујућем терену", казао је холандски стручњак на клупи Србије и најавио да неће бити великих измена у саставу у односу на претходни меч против Француске у Београду.

Такође је поновио став да се неће много обазирати на раније искуство националне селекције у Јерменији, као ни на остала непријатна искуства из утакмица у којима је улога фаворита била на нашој страни, а није остварен жељени резултат.

"Ја не живим у прошлости, живим за будуцност. Верујем у играце, у њихов однос према обавезама, професионализам. Могу да кажем да се у одлицној атмосфери припремамо за мец. Имамо квалитетну репрезентацију, тим способан да оствари резултат који смо поставили себи као циљ у овим квалификацијама", закључио је Адвокат.

Капитен Бранислав Ивановић демантовао је гласине да због повреде неће моћи да игра данашњу утакмицу.

"Само сам први тренинг на припремама репрезентације радио лакше него обицно. Опоравио сам се и потпуно спреман чекам мец против Јерменије. Није било никаквих захтева из мог клуба да напустим припреме, јер нема потребе за тим", рекао је Ивановић, стандардни дефанзивац лондонског Челсија.

Утакмица И квалификационе групе за ЕП између Јерменије и Србије игра се данас у Јеревану од 18 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар