Kvalifikacije za EP: Srbija danas protiv Jermenije

Fudbalska reprezentacija Srbije danas u Jerevanu započinje kvalifikacioni ciklus za prvenstvo Evrope 2016, a selektor Dik Advokat veruje da su se njegovi izabranici dobro pripremili i da znaju kako da ostvare cilj protiv domaćina Jermenije.

Fudbal 11.10.2014 | 07:45
Kvalifikacije za EP: Srbija danas protiv Jermenije

"Želimo da kvalifikacije počnemo uspehom. Dobro poznajem mogucnosti selekcije Jermenije, gledao sam utakmice protiv Nemacke, Italije. Istina je, u timu našeg protivnika neće biti nekoliko povređenih igrača, ali ko izađe na teren sigurno će želeti pobedu i dati maksimum da do nje dođe", rekao je Advokat uoči važnog meča.

On je smatra logičnim da Jermeni budu veoma ambiciozni, s obzirom da im je ovo prva utakmica na domaćem terenu.

"Mogu da kažem da smo se dobro pripremili i da znamo kako da pokušamo da ostvarimo naš cilj, iako je uvek teško da se pobedi na gostujućem terenu", kazao je holandski stručnjak na klupi Srbije i najavio da neće biti velikih izmena u sastavu u odnosu na prethodni meč protiv Francuske u Beogradu.

Takođe je ponovio stav da se neće mnogo obazirati na ranije iskustvo nacionalne selekcije u Jermeniji, kao ni na ostala neprijatna iskustva iz utakmica u kojima je uloga favorita bila na našoj strani, a nije ostvaren željeni rezultat.

"Ja ne živim u prošlosti, živim za buducnost. Verujem u igrace, u njihov odnos prema obavezama, profesionalizam. Mogu da kažem da se u odlicnoj atmosferi pripremamo za mec. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, tim sposoban da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama", zaključio je Advokat.

Kapiten Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra današnju utakmicu.

"Samo sam prvi trening na pripremama reprezentacije radio lakše nego obicno. Oporavio sam se i potpuno spreman čekam mec protiv Jermenije. Nije bilo nikakvih zahteva iz mog kluba da napustim pripreme, jer nema potrebe za tim", rekao je Ivanović, standardni defanzivac londonskog Čelsija.

Utakmica I kvalifikacione grupe za EP između Jermenije i Srbije igra se danas u Jerevanu od 18 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar