`Змајевима` бод у Кардифу

Репрезентација Босне и Херцеговине је у Кардифу надиграла Велс, но на крају су мреже мировале, што ће више одговарати домаћој репрезентацији.

Фудбал 10.10.2014 | 23:00
`Змајевима` бод у Кардифу

У утакмицу су боље ушли домаћи играчи, који су одмах кренули с агресивном игром. Да Шуњић није реаговао у задњи час испред Бејла у седмом минуту, вјероватно би Велс рано стигао до предности.

Пјанић је у 10. минуту ударцем са преко 20 метара запријетио домаћину, али је Хенеси одбранио. Три минута касније нова пријетња за Беговића, али Бејл је срећом непрецизан.

У 20. минуту Тејлор убацује с десне стране, Гантер шутира преко гола Беговића. Лулић је два минута касније лоше пуцао, па је Хенеси био сигуран. Пјанић је у 27. минуту опет пуцао из даљине, но ништа.

Сушић у 31. минуту главом покушава, лопта иде високо преко велшког гола. Убрзо је и Ибишевић главом тукао након убачаја Пјанића из корнера, Хенеси лако долази до лопте. До краја првог дијела били смо бољи и опаснији, посебно у задњих пет минута, али је Велс сачувао мрежу.

Била је и једна сумњива ситуација када је Честер оборио Ибишевића, али је судија само одмахнуо руком.

Фантастично смо кренули у друго полувријеме. Одмах у уводних пет минута потпуна опсада велшког гола. Сушић убацује, Медуњанин пуца с неколико метара, Хенеси брани. У 51. минуту, Џеко шутира с ивице казненог простора, али опет је Хенеси уз доста потешкоћа зауставио ударац Џека, избацивши лопту у корнер.

Хенеси брани и у 56. минуту када је Медуњанин испалио пројектил. У 68. минуту је мало недостајало да дамо толико ишчекивани погодак. Пјанић је сјајно гађао из слободњака, али ипак мало поред десне стативе домаћег гола.

Нећемо по добром памтити 71. минут, када је Џеко због приговора добио жути картон, што значи да неће играти у понедјељак у Зеници против Белгије јер је пожутео и против Кипра.

Мало нас је срећа погледала у 78. минуту. Бејл је извео слободан ударац искоса с лијеве стране, Ешли Вилијамс остаје сам пред нашим голом, но главом пуца преко гола. Хенеси је сачувао своју мрежу и у 80. минуту. Нови пројектил Пјанића, домаћи голман је једноставно био несавладив. У наредном нападу Бејл шутира, Беговић сигуран.

До краја утакмице смо на све начине покушавали дати гол, но нисмо успјели, а умало смо кажњени у судијској надокнади. Бејл је тукао искоса с лијеве стране, Беговић избацује у корнер. Све у свему, домаћи на крају могу бити срећнији с овим резултатом, док нас чека паклени дуел с Белгијом у Зеници за три дана. И то, подсјетимо, без Џека...

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Приједор

10.10.2014 21:03

Добро су играли , Нису имали заврснице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

10.10.2014 22:07

Готово је са фаворитима, сада свака репрезентација има пар јаких играца и то је нафака све и једне репрезентације на свијету.Драго ми је када покусају одиграти онако како се и игра ногмомет, медјутим толико пута им недостаје тај дјелиц среце па да са некаквим задовољством се заврси утакмица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђука

11.10.2014 03:48

Кога из Републике Српске уопште интересује БиХ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

11.10.2014 04:20

Овај пут срећа није пратила храбре, нажалост и поред добре игре. Али и још боља одбрана голмана Велса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

11.10.2014 06:37

Ре.Дјука.. ако те неинтересује немој ни давати коментаре. Остави нас који поштујемо репрезентацију да коментаришемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спорт

11.10.2014 07:19

Највећа грашка је Сафет Сушиц ово одмах треба мијењати, довести Душка Бајевића на клупу и тако можда и одемо на првенство док је овај главоња, нигдје ми отићи нећемо више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузе

12.10.2014 11:14

Морам речи да ми сузе крену кад видим колико се демократизирала Босна и како се на сваком њеном педљу прати наша репрезентација. Сви смо Босанци, свака част за БН и велика подршка вашој медијској кући као и патриотској пробосанској опозицији у Републици Српској. Доста више подјела на опћине, улице, ентитете и остале глупости. Само Босна па да сви живимо у миру и љубави. Аферим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.10.2014 12:54

Занимљиво је видјети да на порталу БН-а највише људи подрзава репрезентацију БиХ.

ОДГОВОРИТЕ