`Zmajevima` bod u Kardifu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Kardifu nadigrala Vels, no na kraju su mreže mirovale, što će više odgovarati domaćoj reprezentaciji.

Fudbal 10.10.2014 | 23:00
`Zmajevima` bod u Kardifu

U utakmicu su bolje ušli domaći igrači, koji su odmah krenuli s agresivnom igrom. Da Šunjić nije reagovao u zadnji čas ispred Bejla u sedmom minutu, vjerovatno bi Vels rano stigao do prednosti.

Pjanić je u 10. minutu udarcem sa preko 20 metara zaprijetio domaćinu, ali je Henesi odbranio. Tri minuta kasnije nova prijetnja za Begovića, ali Bejl je srećom neprecizan.

U 20. minutu Tejlor ubacuje s desne strane, Ganter šutira preko gola Begovića. Lulić je dva minuta kasnije loše pucao, pa je Henesi bio siguran. Pjanić je u 27. minutu opet pucao iz daljine, no ništa.

Sušić u 31. minutu glavom pokušava, lopta ide visoko preko velškog gola. Ubrzo je i Ibišević glavom tukao nakon ubačaja Pjanića iz kornera, Henesi lako dolazi do lopte. Do kraja prvog dijela bili smo bolji i opasniji, posebno u zadnjih pet minuta, ali je Vels sačuvao mrežu.

Bila je i jedna sumnjiva situacija kada je Čester oborio Ibiševića, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Fantastično smo krenuli u drugo poluvrijeme. Odmah u uvodnih pet minuta potpuna opsada velškog gola. Sušić ubacuje, Medunjanin puca s nekoliko metara, Henesi brani. U 51. minutu, Džeko šutira s ivice kaznenog prostora, ali opet je Henesi uz dosta poteškoća zaustavio udarac Džeka, izbacivši loptu u korner.

Henesi brani i u 56. minutu kada je Medunjanin ispalio projektil. U 68. minutu je malo nedostajalo da damo toliko iščekivani pogodak. Pjanić je sjajno gađao iz slobodnjaka, ali ipak malo pored desne stative domaćeg gola.

Nećemo po dobrom pamtiti 71. minut, kada je Džeko zbog prigovora dobio žuti karton, što znači da neće igrati u ponedjeljak u Zenici protiv Belgije jer je požuteo i protiv Kipra.

Malo nas je sreća pogledala u 78. minutu. Bejl je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, Ešli Vilijams ostaje sam pred našim golom, no glavom puca preko gola. Henesi je sačuvao svoju mrežu i u 80. minutu. Novi projektil Pjanića, domaći golman je jednostavno bio nesavladiv. U narednom napadu Bejl šutira, Begović siguran.

Do kraja utakmice smo na sve načine pokušavali dati gol, no nismo uspjeli, a umalo smo kažnjeni u sudijskoj nadoknadi. Bejl je tukao iskosa s lijeve strane, Begović izbacuje u korner. Sve u svemu, domaći na kraju mogu biti srećniji s ovim rezultatom, dok nas čeka pakleni duel s Belgijom u Zenici za tri dana. I to, podsjetimo, bez Džeka...

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Prijedor

10.10.2014 21:03

Dobro su igrali , Nisu imali zavrsnice.

ODGOVORITE
Name

niko_bitan

10.10.2014 22:07

Gotovo je sa favoritima, sada svaka reprezentacija ima par jakih igraca i to je nafaka sve i jedne reprezentacije na svijetu.Drago mi je kada pokusaju odigrati onako kako se i igra nogmomet, medjutim toliko puta im nedostaje taj djelic srece pa da sa nekakvim zadovoljstvom se zavrsi utakmica.

ODGOVORITE
Name

Đuka

11.10.2014 03:48

Koga iz Republike Srpske uopšte interesuje BiH ???

ODGOVORITE
Name

BIH

11.10.2014 04:20

Ovaj put sreća nije pratila hrabre, nažalost i pored dobre igre. Ali i još bolja odbrana golmana Velsa.

ODGOVORITE
Name

BIH

11.10.2014 06:37

Re.Djuka.. ako te neinteresuje nemoj ni davati komentare. Ostavi nas koji poštujemo reprezentaciju da komentarišemo.

ODGOVORITE
Name

Sport

11.10.2014 07:19

Najveća graška je Safet Sušic ovo odmah treba mijenjati, dovesti Duška Bajevića na klupu i tako možda i odemo na prvenstvo dok je ovaj glavonja, nigdje mi otići nećemo više

ODGOVORITE
Name

Suze

12.10.2014 11:14

Moram reči da mi suze krenu kad vidim koliko se demokratizirala Bosna i kako se na svakom njenom pedlju prati naša reprezentacija. Svi smo Bosanci, svaka čast za BN i velika podrška vašoj medijskoj kući kao i patriotskoj probosanskoj opoziciji u Republici Srpskoj. Dosta više podjela na općine, ulice, entitete i ostale gluposti. Samo Bosna pa da svi živimo u miru i ljubavi. Aferim.

ODGOVORITE
Name

Crni

12.10.2014 12:54

Zanimljivo je vidjeti da na portalu BN-a najviše ljudi podrzava reprezentaciju BiH.

ODGOVORITE