Разграбљене обвезнице Горења

Словеначки произвођач кућних апарата Горење из Велења продао је емисију петогодишњих обвезница у укупној вредности 73 милиона евра.

Регион 10.10.2014 | 19:16
Разграбљене обвезнице Горења

Компанија је премашила због великог интересовања инвеститора, првобитни план о пласирању обвезница у висини од 50 милиона евра.

Обвезнице су биле понуђене инвеститорима у Словенији и Европској унији, а купило их је 97 улагача, објавило је Горења на интернет страници Љубљанске берзе.

Компанија је навела да ће средства добијена продајом обвезница бити употребљена за јачање структуре рочности досадашњих кредита, као и за диверзификацију извора финансирања Горења.

Једна од најуспешнијих словеначких извозних компанија бележи годишње приходе веће од милијарду евра, а у првој половини 2014. приход је порастао 1,8 одсто, на годишњем нивоу, уз профит од 3,1 милион евра.

Пословање је ове године стабилизовано после измештања појединих производних програма у иностранству (Шведска, Србија), а почетком године издато је и 35 милиона евра комерцијалних записа, ради стабилизације финансијског пословања и рефинансирања укупног дуга од 405 милиона евра, прецизира се у саопштењу.

Највећи раст извоза Горење је ове године остварило у Немачкој, Русији, Бугарској, Румунији, Великој Британији, Северној Америци, Чешкој и Словачкој, преноси портал Сеебиз.


Коментари / 0

Оставите коментар