Норвешка увела нове санкције Русији

Норвешка се данас придружила Европској унији у примени најновијег пакета санкција против Русије, уведеног 12. септембра, саопштило је данас норвешко Министарство спољних послова.

 

Свијет 10.10.2014 | 17:57
Норвешка увела нове санкције Русији

Норвешки Државни Савет је одобрио нове санкције, које ће на снагу ступити одмах, наводи се у саопштењу Министарства, а пренела је руска агенција Тас.

Норвешка, која није чланица ЕУ, подржала је и све претходно уведене пакете мера Уније против Русије, упркос својој значајној пословној сарадњи са том земљом.

Најновији пакет санкција против Русије садржи мере против највећег руског произвођача нафте "Росњефта", филијале "Гаспромњефта" за нафту и руског националног оператера нафтовода "Трансњефта".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

10.10.2014 20:39

Русија највећа и богата земља свим енергетским и осталим ресурсима. Проблем запада је је што они мисле да су једини са ким она може сарађивати. Чине само услугу Русији да се окрене према другим тржиштима, избаце долар као валуту и разијају свој потенцијал. За то ће требати мало времена али је већ почело. Не знам како ће запад издражти толики нестанак профита од Русије. Ако су вјештачки спустили цјену нафте, поскупљаће гас. Дуг је списак санкција које Русија може да уведе ЕУ да дођу до колапса који им је свакако близу.

ОДГОВОРИТЕ