Norveška uvela nove sankcije Rusiji

Norveška se danas pridružila Evropskoj uniji u primeni najnovijeg paketa sankcija protiv Rusije, uvedenog 12. septembra, saopštilo je danas norveško Ministarstvo spoljnih poslova.

 

Svijet 10.10.2014 | 17:57
Norveška uvela nove sankcije Rusiji

Norveški Državni Savet je odobrio nove sankcije, koje će na snagu stupiti odmah, navodi se u saopštenju Ministarstva, a prenela je ruska agencija Tas.

Norveška, koja nije članica EU, podržala je i sve prethodno uvedene pakete mera Unije protiv Rusije, uprkos svojoj značajnoj poslovnoj saradnji sa tom zemljom.

Najnoviji paket sankcija protiv Rusije sadrži mere protiv najvećeg ruskog proizvođača nafte "Rosnjefta", filijale "Gaspromnjefta" za naftu i ruskog nacionalnog operatera naftovoda "Transnjefta".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

10.10.2014 20:39

Rusija najveća i bogata zemlja svim energetskim i ostalim resursima. Problem zapada je je što oni misle da su jedini sa kim ona može sarađivati. Čine samo uslugu Rusiji da se okrene prema drugim tržištima, izbace dolar kao valutu i razijaju svoj potencijal. Za to će trebati malo vremena ali je već počelo. Ne znam kako će zapad izdražti toliki nestanak profita od Rusije. Ako su vještački spustili cjenu nafte, poskupljaće gas. Dug je spisak sankcija koje Rusija može da uvede EU da dođu do kolapsa koji im je svakako blizu.

ODGOVORITE