Тадић: Жељезнице Српске ће опстати

Јавно предузеће „Жељезнице РС“ је тотално уништено предузеће.

Република Српска 10.10.2014 | 16:59
Тадић: Жељезнице Српске ће опстати

Струка је потпуно избрисана, а предузећем царује непотизам, партијска послушност, непотребно запошљавање, нетранспарентни тендери, омаловажавање радника, пензионера и отимање малим акционарима њихове имовине, тврди група бивших радника, малих акционара и пензионера овог предузећа.

Обраћали су се свим надлежним службама, али нико још није реаговао. Обратили су се и делегату СДС у Дому народа ПС БиХ Огњену Тадићу.

Читав свој радни вијек провели су на жељезници. Знају је, народски речено, у душу. Али, шта вриједи када менаџмент не жели знати за њих. Пензионер из Добоја Боро Ђекић прима 280 марака за 44 године рада, али само 36 година радног стажа.

О „Жељезницама РС“ се води само декларативна брига. Показују то негативни ревизорски извјештаји, непотребно запошљавање, неадекватна систематизација, нетранспарентни јавни тендери  и истиснута струка из предузећа, што је посебно било видљиво приликом поплава.

Не брине се ни о малим акционарима, тврди Томо Панчић.

Каже има огромну документацију, коју, на жалост нико не жели прелистати. Чак ни надлежни.Обратили су се у делегату СДС у Дому народа ПС БиХ Огњену Тадићу.

Рјешење је, према Тадићу могуће, али не преко ноћи. Треба промјенити руководство, ријешити питање свих вишкова, утврдити имовину предузећа и стећи контролу над њом.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

херцеговина

10.10.2014 15:13

Само Огњем мозе сацувати Српску а тиме и њене зељезнице

ОДГОВОРИТЕ