Tadić: Željeznice Srpske će opstati

Javno preduzeće „Željeznice RS“ je totalno uništeno preduzeće.

Republika Srpska 10.10.2014 | 16:59
Tadić: Željeznice Srpske će opstati

Struka je potpuno izbrisana, a preduzećem caruje nepotizam, partijska poslušnost, nepotrebno zapošljavanje, netransparentni tenderi, omalovažavanje radnika, penzionera i otimanje malim akcionarima njihove imovine, tvrdi grupa bivših radnika, malih akcionara i penzionera ovog preduzeća.

Obraćali su se svim nadležnim službama, ali niko još nije reagovao. Obratili su se i delegatu SDS u Domu naroda PS BiH Ognjenu Tadiću.

Čitav svoj radni vijek proveli su na željeznici. Znaju je, narodski rečeno, u dušu. Ali, šta vrijedi kada menadžment ne želi znati za njih. Penzioner iz Doboja Boro Đekić prima 280 maraka za 44 godine rada, ali samo 36 godina radnog staža.

O „Željeznicama RS“ se vodi samo deklarativna briga. Pokazuju to negativni revizorski izvještaji, nepotrebno zapošljavanje, neadekvatna sistematizacija, netransparentni javni tenderi  i istisnuta struka iz preduzeća, što je posebno bilo vidljivo prilikom poplava.

Ne brine se ni o malim akcionarima, tvrdi Tomo Pančić.

Kaže ima ogromnu dokumentaciju, koju, na žalost niko ne želi prelistati. Čak ni nadležni.Obratili su se u delegatu SDS u Domu naroda PS BiH Ognjenu Tadiću.

Rješenje je, prema Tadiću moguće, ali ne preko noći. Treba promjeniti rukovodstvo, riješiti pitanje svih viškova, utvrditi imovinu preduzeća i steći kontrolu nad njom.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hercegovina

10.10.2014 15:13

Samo Ognjem moze sacuvati Srpsku a time i njene zeljeznice

ODGOVORITE