Радио Србац у новом руху

Завршена је темељита реконструкција зграде локалне радио-станице Србац чиме су запослени у једној од најстаријих локалних информативних кућа у Босни и Херцеговине, која је ове године обиљежила четири деценије рада, добили потребне услове за  обављање својих послова.

Република Српска 10.10.2014 | 15:50
Радио Србац у новом руху

Обнова је обављена у оквиру ИПА програма Адриатик Европске уније, којег је имплементирало удружење ЛИР из Бањалуке.

За ову намјену Европска унија је обезбједила 113.000 марака, док је локална заједница из Буџета издвојила више од 50.000 марака као своје учешће у реализацији овог пројекта.     

Замјењена је кровна конструкција, постављена фасада са топлотном изолацијом, уградјена ПВЦ столарија, санирани плафони и зидови и уградјен најновији геотермални енергетски систем централног гријања – каже директор ове информативне куће Дејан Угрен.

Ради се о демонстрационом систему, првом у општини Србац, који ће послужити као примјер у регији како се постиже енергетска ефикасност уз уштеду енергије од 50 одсто – казао је наченик Српца Драго Ћирић. Он додаје да је било крајње вријеме да се  санира зграда радија, јер је прокишњавала и имала видна оштећења. Поред начелника општине, реконструисани Радио Србац обишли су његов замјеник Ранко Недић, предсједник Скуопштине општине Зоран Дјукић и одборник Горан Ћосић. 

Они су најавили да ће се у Српцу ускоро обновити још једна стара јавна зграда која има историјски значај, а реч је о Соколском дому, који је подигнут половином прошлог вијека. Након обнове у њега ће се смјестити Завичајни музеј, а културна и спортска друштва добити пословне просторије.

Аутор: Саво Кесер
Извор: Радио Србац

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја па ја

10.10.2014 14:38

Сто сте објавили ову вијест ето Додика и Зељке да пресијеку врпцу.

ОДГОВОРИТЕ