Radio Srbac u novom ruhu

Završena je temeljita rekonstrukcija zgrade lokalne radio-stanice Srbac čime su zaposleni u jednoj od najstarijih lokalnih informativnih kuća u Bosni i Hercegovine, koja je ove godine obilježila četiri decenije rada, dobili potrebne uslove za  obavljanje svojih poslova.

Republika Srpska 10.10.2014 | 15:50
Radio Srbac u novom ruhu

Obnova je obavljena u okviru IPA programa Adriatik Evropske unije, kojeg je implementiralo udruženje LIR iz Banjaluke.

Za ovu namjenu Evropska unija je obezbjedila 113.000 maraka, dok je lokalna zajednica iz Budžeta izdvojila više od 50.000 maraka kao svoje učešće u realizaciji ovog projekta.     

Zamjenjena je krovna konstrukcija, postavljena fasada sa toplotnom izolacijom, ugradjena PVC stolarija, sanirani plafoni i zidovi i ugradjen najnoviji geotermalni energetski sistem centralnog grijanja – kaže direktor ove informativne kuće Dejan Ugren.

Radi se o demonstracionom sistemu, prvom u opštini Srbac, koji će poslužiti kao primjer u regiji kako se postiže energetska efikasnost uz uštedu energije od 50 odsto – kazao je načenik Srpca Drago Ćirić. On dodaje da je bilo krajnje vrijeme da se  sanira zgrada radija, jer je prokišnjavala i imala vidna oštećenja. Pored načelnika opštine, rekonstruisani Radio Srbac obišli su njegov zamjenik Ranko Nedić, predsjednik Skuopštine opštine Zoran Djukić i odbornik Goran Ćosić. 

Oni su najavili da će se u Srpcu uskoro obnoviti još jedna stara javna zgrada koja ima istorijski značaj, a reč je o Sokolskom domu, koji je podignut polovinom prošlog vijeka. Nakon obnove u njega će se smjestiti Zavičajni muzej, a kulturna i sportska društva dobiti poslovne prostorije.

Autor: Savo Keser
Izvor: Radio Srbac

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja pa ja

10.10.2014 14:38

Sto ste objavili ovu vijest eto Dodika i Zeljke da presijeku vrpcu.

ODGOVORITE